Тази вечер в столицата се проведе бдение заради поредния фатален

...
Тази вечер в столицата се проведе бдение заради поредния фатален
Коментари Харесай

В София се проведе бдение в памет на загиналия на пешеходна пътека мъж

Тази вечер в столицата се организира бдение поради следващия съдбовен случай на пешеходна пътека, оповестява БТВ.

Преди седмица 42-годишен мъж загуби живота си, откакто беше блъснат от кола на зебра край Южния парк. Тази вечер негови близки и познати се събират на мястото, с цел да почетат паметта му.

Малко преди 19 ч. на 18 ноември 42-годишният Златко излиза на нормалната си разходка с кучето в парка. Домашният любим се прибира самичък, без притежателя си. Затова и брачната половинка му звъни по телефона, само че отговор няма.

„ Не си вдигаше телефона, проведох приятелите му да го потърсим и скоро по-късно те го откриха легнал на платното. 10 минути преди този момент се чухме. Аз му се обадих, говорехме за идния рожден ден на щерка ни, който е идната седмица. Обсъждахме дарове, той сподели, че ни обича, че е доста хубаво в парка, че не му е студено, тъй като тогава валеше дъжд и че си идва ”, описа Десислава Първанова.

Докато пресича на пешеходна пътека, мъжът е затрит от кола и умира на място. Алкохолната проба на водача е негативна. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Според специалисти по пътна сигурност случаите на това място са поради проблеми на пешеходната пътека.

„ Тя не е надигната, няма по средата пешеходен остров. Има и едно предписание в Закона за придвижване на пътищата, което не разрешава на 5 метра преди пешеходна пътека да стопират водачи ”, разяснява за bTV Диана Русинова.
 
Според нея слагането на светофар също не е решение. 

Вчера на същата пешеходна пътека е станал различен случай - жена е била блъсната от движещ се по платно автомобил, който не е съумял да спре в точния момент. Състоянието на дамата не е съществено.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР