Тази вечер ЦСКА се изправя срещу Виктория Пилзен в мач-реванш

...
Тази вечер ЦСКА се изправя срещу Виктория Пилзен в мач-реванш
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ЦСКА vs. Виктория Пилзен 2:0, продължения!

Тази вечер ЦСКА се изправя против Виктория Пилзен в мач-реванш от третия прелиминарен кръг на Лигата на конференциите, а двата тима играят при резултат 2:0. Греъм Кери откри в шестата минута, а Георги Йомов изравни общия резултат в 64-ата минута. Легендата на българския футбол Христо Стоичков е на трибуните на "Васил Левски ".

Първата огромна заплаха в мача бе пред вратата на ЦСКА, когато след четири минути игра Чори се оказа "очи в очи " с Бусато. Нападателят стреля, само че бразилският пазач отрази удара на стрелеца на Пилзен. ЦСКА разигра доста търпеливо в първата си офанзива и след шест минути откри резултата. Греъм Кери бе изведен вляво на наказателното поле на Виктория и стреля безмилостно към вратата на Адам Хрушка с левия крайник, с цел да открие резултата на "Васил Левски " - 1:0 за българския отбор.



Пет по-късно Греъм Кери реши да шутира с десния си крайник от междинна отдалеченост. Кери пресира добре и открадна топката, след което насочи мощен удар, само че настрана от чешката врата. Постепенно Виктория стартира да владее повече топката, а ЦСКА предприе изчаквателни дейности, само че не последваха рискове пред двете порти. В 38-ата пък Яник-Сони Вилдсхут опита упорит изстрел с десния крайник, но много неакуратен - навън.

В 41-ата минута гостите осъществиха гол, само че той бе анулиран, защото при контрола си край аутлинията Джон Москера не овладя добре и тя напусна с целия си размер терена и реферите регистрираха това нещо. Второто полувреме стартира с лек напън на съперника на българския тим, само че Бусато не трябваше да се демонстрира в първите минути.

Десет след подновяването Вион опита забавен пас за Жорди Кайседо зад защитата на Виктория, само че вратарят на пилзенци излезе и улови. Миг по-късно Георги Йомов достави превъзходно центриране на далечната греда за непокрития Яник Вилдсхут, само че акробатичният удар на нидерландеца бе неакуратен, а това трябваше да бъде гол за "червените ".



След съвсем час игра Тибо Вион напусна наложително тима на ЦСКА, а дебют с алената фланелка направи финалндецът Томас Лам. Грубата игра от чехите не спря дотук, като Ба Луа изрита в корема Брадли Мазику две по-късно. В 64-ата "червените " честваха, откакто Георги Йомов с самостоятелен рейд проби в наказателното поле на чехите, след което шутира, а топката се отклони в крайник на защитник на гостите и влетя във ратата на Хрушка - 2:0 за ЦСКА.



След гола стадион "Васил Левски " избухна с песни и страсти, а това даде спомагателен подтик за хората, водени от Стойчо Младенов. В рамките на 60 секунди Жорди Кайседо и Юрген Матей шутираха към вратата на Виктория, само че неопределено. Осем преди края Йомов даде още веднъж следващ превъзходен пас отдясно при центриране. Кайседо нападна топката, а Хрушка не съумя да стигне топката, само че ударът на Кайседо отиде настрана от опразнената чешка врата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР