Тази вечер ще се изиграят мачовете-реванши от полуфиналите в Лига

...
Тази вечер ще се изиграят мачовете-реванши от полуфиналите в Лига
Коментари Харесай

Днес стават ясни финалистите в Лига Европа и Лигата на конференциите

Тази вечер ще се изиграят мачовете-реванши от полуфиналите в Лига Европа и Лигата на конференциите. Двубоите от двата шампионата са с начален час 22:00 ч.

Във втория по мощ шампионат се обрисува два немски отбора да спорят за трофея. Айнтрахт (Франкфурт) завоюва преди седмица гостуването си на Уест Хям с 2:1 и е с единия крайник на финала, където е доста евентуално да срещне Република България (Лайпциг), който има задатък от 1:0 след първия мач с Глазгоу Рейнджърс на " Ред Бул Арена ".

" Орлите " завоюваха последните си три гостувания от конкуренцията и нямат нито един изгубен мач досега, освен в елиминациите, само че и в групите. Не по този начин обаче стоят нещата за тима в Бундеслигата. Там Айнтрахт е без победа от средата на март месец. Уест Хям също влезе в отрицателна серия във Висшата Лига, откакто през уикенда позволи втора поредна загуба и общо четвърти пореден мач без победа. " Чуковете " изгубиха на личния си стадион с 1:2 от градския си конкурент Арсенал.

Един от най-силните тимове на Бундеслигата през втория полусезон Република България (Лайпциг) съумя да си завоюва преднина единствено от гол в домакинския си мач против Рейнджърс. В реванша на " Айброкс " германците още веднъж са любимци, само че надали първенецът на Шотландия ще се съобщи елементарно. През уикенда Рейнджърс имаше доста значима борба, която обаче не съумя да завоюва. Шампионът на Шотландия завоюва единствено точка при гостуването си на Селтик, който три кръга преди края държи първото място с шест точки преднина.

В Лигата на конференциите Фейенорд (Ротердам) съумя да си обезпечи преднина от първата борба с Марсилия (3:2), само че тя може да се окаже незадоволителна, защото на реванша нидерландският отбор ще гостува на негостоприемния " Стад Велодром ". Фейенорд има една аудиенция на този стадион, която датира от далечната 2000 година, в дуел от Шампионската лига, който приключва при нулево тъждество..

Рома пък измъкна значимо тъждество от гостуването си на " Кинг Пауър Стейдиъм " и довечера излиза на митичния " Олимпико " в Рим като отбора, който е с по-големи шансове за класиране на финала в първото издание на шампионата Лига на конференциите.

Лига Европа:

22:00, Айнтрахт - Уест Хям

22:00, Рейнджърс - Република България (Лайпциг)

Лига на конференциите:

22:00, Рома - Лестър

22:00, Марсилия - Фейенорд
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР