Тази вечер предстои да станат ясни първите двама полуфиналисти в

...
Тази вечер предстои да станат ясни първите двама полуфиналисти в
Коментари Харесай

Тази вечер се определят първите полуфиналисти в Шампионската лига

Тази вечер следва да станат ясни първите двама полуфиналисти в тазгодишното издание на Шампионската лига, а те ще бъдат избрани от конфликтите Наполи – Милан и Челси – Реал Мадрид.

Наполи-Милан

През тази акция Наполи изрично господства в Серия " А ", а ранното отпадане за Купата на Италия значително трансформира семейството против Милан довечера в най-важния мач за момчетата на Лучано Спалети.

В рамките на последните 16 дни " небесносините " към този момент на два пъти изгубиха от " росонерите ", а преди седмица отстъпиха минимално с 0:1 като посетители в първа среща от четвъртфиналите в Шампионската лига.

Добрата вест за всички фенове на тима от " Естадио Диего Армандо Марадона " е завръщането в отбора на голмайстора Виктор Осимен, който пропусна срещите от началото на април поради контузия и се завърна предходната събота при нулевото тъждество против Верона. Неговото неявяване безспорно се отрази на Наполи, които не съумяха да завоюват в три от своите четири дуела от началото на месеца.

За Милан пък срещата в Неапол също се явява най-важната от началото на сезона, защото в случай че още веднъж не изгубят от " небесносините " момчетата на Стефано Пиоли ще се класират за своя първи полуфинал в Шампионската лига от сезон 2006/07 насам.

Фокусът на " Росонерите " наподобява напълно ориентиран към дуела довечера, а за това приказва и фактът, че в последната среща от Серия „ А “ техният ментор направи цели 10 промени в титулярния си състав.



Челси – Реал Мадрид

На " Стамфорд Бридж " Челси несъмнено претърпява тежки дни, а идването на краткотрайния ментор Франк Лампард също не оказва по този начин стремежи позитивен резултат у лондончани, които са в серия от три следващи загуби във всички шампионати след завръщането на клубната легенда отпред на отбора.

Ситуацията за двукратните носители на трофея не става по-добра и поради проблемите в отбрана, където Калиду Кулибали е с контузия, а Бен Чилуел е осъден поради аления картон от първия дуел.

В Реал Мадрид пък към този момент гледат решително към идната фаза в конкуренцията след 2:0 вкъщи преди седмица, само че все пак надали Карло Анчелоти може да подцени реванша в британската столица.

Преди тъкмо една година на същата фаза испанският клуб още веднъж влезе с два гола задатък в реванша против Челси, а тогава въодушевената игра на лондончани им оказа помощ да заличат пасива си и да вкарат срещата в продължения, каквото би била тяхната задача най-малко и на следващия ден вечер.

Любопитна детайлност е, че през последните два сезона Челси и Реал Мадрид още веднъж се срещнаха в Шампионска лига, а тимът, който продължаваше напред непроменяемо стигаше и до трофея.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР