Тази вечер от 19:30 часа на сцената на Държавен куклен

...
Тази вечер от 19:30 часа на сцената на Държавен куклен
Коментари Харесай

Жените от портокаловите градини - в кукления театър в Стара Загора

Тази вечер от 19:30 часа на сцената на Държавен куклен спектакъл - Стара Загора, се играе куклената пиеса за възрастни „ Жените от портокаловите градини “. През 2015 година с Оля Стоянова завоюва първа премия в конкурс на театъра и Сдружението с нестопанска цел “Пиеро “ за нова българска драматургия за възрастни. Пиесата е за нелеката орис на дамите емигрантки, които отиват да работят в чужбина, с цел да устоят фамилиите си. Така мъжът остава без жена, децата без майка, родителите без дъщеря…
Режисьор на постановката е Любомир Колаксъзов, сценограф - Виктория Андрекова, музика - Христо Намлиев, хореограф - Мария Димитрова. Участват Деница Янакиева, Биляна Райнова и Латина Беровска.
„ Реус, Неапол, Кашкайш, Палермо, Мадрид, Рим, Аргус, Рига - три дами преначертават картата на Стария свят и демонстрират къде се намират портокаловите градини на Европа и къде стартира географията на старостта - светът на дамите, които берат портокали, стават домашни помощнички или се грижат за старите хора.
Три дами чертаят нова карта на Европа, която демонстрира безкрайните портокалови градини на юг или безконечните ягодови полета на север. Един безконечен лабиринт, от който в никакъв случай не си тръгваш. Това не е Европа на цивилизациите и старите просвета, това е Европа на трудовите пазари, на опцията да работиш, с цел да живеят околните ти обикновено.
„ Жените от портокаловите градини “ е пиеса още и за човешката обвързаност - за всички тези дами, които години наред не престават да пишат писма с доста „ Обичам те “ и с доста обещания за скорошно завръщане. Жени, които не престават да се питат кой Бог закриля пътешествениците по пътя, майките, които са надалеч от у дома и децата, които остават сами. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР