Тази вечер, от 18.00 часа, жители на Младост“ ще излязат

...
Тази вечер, от 18.00 часа, жители на Младост“ ще излязат
Коментари Харесай

Жители на столичния район Младост излизат на протест тази вечер

Тази вечер, от 18.00 часа, поданици на „ Младост “ ще излязат на митинг срещу презастрояването в региона. Недоволството е провокирано от плануваните нови десетки здания, които би трябвало да се появят върху зелени площи и в междублокови пространства.

„ Последното десетилетие сме очевидци на бурно застрояване, без да се планува нужната инфраструктура за това “, сподели в предаването „ Събуди се, София “ Христо Илиев от „ Спаси София “, които са уредници на митинга.

„ Нужни са етажни паркинги, детски градини, инфраструктурата е извънредно неприятна. Много проблеми основава презастрояването. Организираме митинг в този момент, тъй като на територията на Източния парк започнаха да се ограждат парцелите. Източен парк стъпва върху частни парцели и притежателите им започнаха да си заграждат парцелите, за които десетилетия наред заплащат налози, а не могат да ги употребяват. От друга страна, Столичната община е заложила там да има парк, само че 15 години не прави нищо и притежателите, разумно, влизат във притежание на парцелите си “, добави Илиев.

По думите му, едно от главните претенции на протестиращите е да се сътвори работна група в Столичната община. Той добави, че Конституционният съд тази година е взел решение, в случай че общината не обезщети притежателите на парцели до 15 години от приемането на Общия организационен проект, притежателите на парцелите могат да влезнат във притежание.

„ Проблем е и, че вътре в „ Младост “, всяко междублоково пространство се застроява и се задъхва от градежи, само че към този момент и към „ Младост “ стартират градежи. В парк „ Въртопо “ имаше първа линия блокове, след това втора. Към „ Камбаните “ изчезва цялата гора – градежи до градежи. Сега Източният парк – карето сред „ Младост “ и „ Горубляне “, към този момент се утвърди един проект за така наречен „ Горубляне – Запад “ да се застрои, утвърди се разширението на „ Младост 1А “ и в този момент даже паркът, който е очакван, даже той е застрашен “, сподели Христо Илиев.

Протестът ще се състои пред постройката на общината в регион „ Младост “, само че е ориентиран към ръководещите на „ Московска “ №33, споделят от „ Спаси София “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР