Тази вечер "Лудогорец" - Разград гостува на ЦСКА в Москва

...
Тази вечер "Лудогорец" - Разград гостува на ЦСКА в Москва
Коментари Харесай

Лудогорец мисли за 1/16 финалите при гостуването на ЦСКА в Москва

Тази вечер "Лудогорец " - Разград гостува на ЦСКА в Москва в следващ пети мач от група "Н " на Лига Европа. Срещата е от 20.55 часа место време (19.55 ч. българско) на стадион "ЦСКА Арена ". Цената на един входен ваучър в 700 рубли.

Ако "орлите " завоюват този мач, може още в съветската столица да си обезпечат продължение в директните елиминации на шампионата. Е, има още едно изискване - директният им противник за второто място унгарският "Ференцварош " да загуби вкъщи от "Еспаньол ". Испанците към този момент си осигуриха първото място и в този момент могат да бъдат съдия в разногласието за втория тим, който ще прескочи груповата фаза.

В момента "Лудогорец " е втори с шест точки след две победи и две загуби. На точка след него е "Ференцварош ", а руснаците са единствено с една точка.

Московският ЦСКА ще е окуражен най-малко вкъщи да покаже, че представянето му досега е нещастна случайност - единствено една точка в четири срещи. А и несъмнено в никакъв случай няма да не помнят онази звучна загуба - 5:1 в Разград. От декември 2016 година старши-треньор на "армейците " е Виктор Гончаренко.

Треньорът на "Лудогорец " Станислав Генчев има проблеми към състава. Наказани са Яцек Горалски и Рафаел Форстър, които са с червени картони при гостуването на Еспаньол в четвъртия кръг. С контузия е Жоржиньо.

Веднага след мача с ЦСКА в Москва разградчани се прибират в България с под наем полет до София. Самолетът на отбора ще кацне на летището в столицата към 3 часа в петък (29 ноември). "Лудогорец " ще остане в София шест дни. В неделя (1 декември) първенците гостуват на ЦСКА (но от София) на стадион "Българска войска ". В сряда (4 декември) на "Лудогорец " му следва мач за Купата на България против "Септември ".

ЦСКА - Москва (на съветски: Профессиональный футбольный клуб - ЦСКА) е един от най-старите и най-титуловани отбори в страната, учреден през 1911 година под името ОЛЛС (Общество любителей лыжного спорта).

През 1960 година тимът е прекръстен на ЦСКА (Централен състезателен клуб на армията).

ЦСКА е седемкратен първенец на Съветския съюз. Носител на последната купа и на предпоследната купа на Съюз на съветските социалистически републики.

След разпадането на Съветския съюз ЦСКА е шест пъти първенец на Русия, седем пъти притежател на Купата на Русия, четири пъти притежател на Суперкупата на Русия. Треньорът Валери Газаев направи ЦСКА притежател на Купата на УЕФА за 2005 година. На 18 август във финала посред "Жосе Аваладе " в Лисабон "армейците " разрушават на личния му стадион "Спортинг " с 3:1.

ЦСКА е първият съветски тим, спечелил купа в европейските клубни шампионати. Освен това е и най-старият действителен съветски тим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР