Тази вечер "Лудогорец" гостува на "Ференцварош" за среща от група

...
Тази вечер "Лудогорец" гостува на "Ференцварош" за среща от група
Коментари Харесай

Лудогорец гостува на Ференцварош за среща от Лига Европа

Тази вечер "Лудогорец " гостува на "Ференцварош " за среща от група "Н " на Лига Европа. Двубоят ще се играе на стадион "Групама Арена " от 18.55 часа локално време. В групата са още отборите на ЦСКА - Москва и испанският "Еспаньол ".

Сега още веднъж "Ференцварош " се изправя на пътя на "Лудогорец ". Припомняме, че в първия квалификационен кръг на Шампионския лига от сезон 2019/2020 унгарците отстраниха българския първенец, а разградчани продължиха в Лига Европа.

ФК "Ференцварош " (на маджарски: Ferencvárosi Torna Club) е футболен клуб от столицата Будапеща. Той е най-популярният клуб в Унгария. Основан на 3 май 1899 година в Австро-Унгария. Така че тази година е юбилейна за клуба - 120 години, което пък е огромен тласък за играчите на тима.

"Ференцварош " е първенец на Унгария 30 пъти, което е връх, в това число и през последния сезон 2018/2019. Клубът е притежател и на рекордните 23 купи на Унгария.

Феновете на "Ференцварош " са известни като едни от най-буйните в Унгария и в цяла Централна Европа. Често вземат участие и в хулигански прояви. Те назовават галено тима си "Фради " (Fradi). Другото наименование е "Зелените орли " (Zöld Sasok), тъй като тимът играе домакинските си срещи в зелено-бял екип, а пред стадиона му има голяма скулптура на орел.

Най-известният състезател на клуба е Флориан Алберт (на маджарски: Albert Flórián), маджарски футболист, играл на поста нападател. Той е определен за най-хубав футболист на Европа през 1967 година и е награден със "Златната топка ". Алберт изкарва цялата си кариера в един-единствен тим, а точно унгарския "Ференцварош ".

"Ференцварош " играе в Първа унгарска футболна лига или "ОТП Банк лига " (на маджарски: Nemzeti Bajnokság I) - най-високото равнище в унгарския футбол от учредяването ѝ през 1901 година. Нейното публично име е "ОТП Банк лига " (OTP Bank Liga), което носи поради спонсора си "ОТП Банк " - най-голямата банка в Унгария. Българската "Банка ДСК " е благосъстоятелност на "ОТП Банк ". В шампионата се състезават 16 тима, който играят два пъти между тях - един път като хазаин и посетител. В края на сезона приключилият преди всичко влиза в квалификациите на Шампионската лига. Вторият и третият, както и носителят на купата на Унгария влизат в квалификациите на Лига Европа. Последните два тима изпадат във Втора унгарска футболна лига.

Лига Европа сезон 2019/1920 е 49-то издание на втория по мощ шампионат в Европа. Всяка победа в груповата фаза на Лига Европа обезпечава по 570 хиляди евро, а тъждество - 190 хиляди. Първото място в крайното класиране носи още 1 млн. евро, а второто, което също дава право на класиране във етапа на елиминациите - 500 хиляди евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР