Тази вечер излизам пред вас в мрачно настроение. За да

...
Тази вечер излизам пред вас в мрачно настроение. За да
Коментари Харесай

Най-малко до 14 януари Нидерландия влиза в строг локдаун

" Тази вечер излизам пред вас в тъмно въодушевление. За да обобщя с една дума - Нидерландия се връща към локдауна от на следващия ден ". Това сподели министър председателят Марк Рюте в послание по малкия екран.

Той посочи, че управляващите са решили да наложат от на следващия ден нов непоколебим локдаун в опит да се ограничи разпространяването на разновидността Омикрон на COVID-19.

" Нидерландия още веднъж е принудена да се затвори. Това е неизбежно, тъй като се задава пета вълна, обвързвана с разновидността Омикрон ", заключи министър председателят.
 Нидерландия на крачка от непоколебим локдаун поради Омикрон
Нидерландия на крачка от непоколебим локдаун поради Омикрон

Здравните специалисти упорстват за по-стриктни Коронавирус ограничения

Локдаунът ще бъде в действие минимум до 14 януари . Всички учебни заведения ще бъдат затворени от понеделник.

Освен това от неделя ще затворят магазините, продаващи артикули не от първа нужда, питейните заведения, заведенията за хранене, кината, театрите, музеите, фитнес залите и други публични места.

В края на ноември Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) разгласи висока степен на риск заради рисков нов вариант на ковид, разпознат в Южна Африка.
 Хиляди на митинг в Нидерландия против Covid ограниченията
Хиляди на митинг в Нидерландия против Covid ограниченията

Жители на Утрехт желаеха " здравна независимост "

Докладът на центъра отбелязва заплахата за страните в Европа и Европейското икономическо пространство, в това число Исландия, Норвегия и Лихтенщайн.

Припомняме, че нов вариант на ковид B.1.1.529, наименуван Омикрон, беше открит за първи път в Южна Африка на 11 ноември . Omicron беше открит в Европа на 26 ноември. Първата европейска страна, която удостовери съществуването на новия вариант, беше Белгия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР