Тази вечер Британският парламент отхвърли променената сделка за Брекзит на

...
Тази вечер Британският парламент отхвърли променената сделка за Брекзит на
Коментари Харесай

Край на последната надежда за Брекзит за спразумение с ЕС

Тази вечер Британският парламент отхвърли променената договорка за Брекзит на министър-председателката Тереза Мей. С тоова угасна и последният късмет за излизане на Англия от Европейски Съюз със съглашение.
Депутатите в Камарата на общините гласоподаваха с 391 на 242 срещу допълненията към подписаното от Мей и 27-те водачи в Европейски Съюз съглашение, което те към този момент веднъх бяха отхвърлили с болшинство от 230 гласа.

Тереза Мей насочи молба към депутатите да поддържат съглашението й за излизане от Европейски Съюз. Тя предизвести, че " в случай че тази договорка не бъде призната, тогава Брекзит ще бъде загубен ", заяви Асошиейтед прес.

Преди дебатите в Камарата на общините, преди основното гласоподаване довечера, тя сподели, че е получила от Европейски Съюз " усъвършенствания " на договорката, която депутатите отхвърлиха през януари.

Главният юридически консултант на английското държавно управление Джефри Кокс съобщи пред Народното събрание, че народните представители би трябвало да вземат политическо решение дали са склонни да одобряват гаранциите на договорката за Брекзит, съобщи Ройтерс.

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние сподели по-рано, че без договорка няма да има временен интервал.

„ Слушам дебата в Камарата на общините – сякаш има рискова заблуда, че Англия може да се облагодетелства от временен интервал при неналичието на съглашение за овакантяване. Нека бъда явен – единствената законова база за временен интервал е съглашение. Липса на съглашение за овакантяване значи липса на временен интервал “, написа той в туитър.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР