Тази вечер беше открит четвъртият Международен филмов фестивал Бургас. В

...
Тази вечер беше открит четвъртият Международен филмов фестивал Бургас. В
Коментари Харесай

Започна Международният филмов фестивал в Бургас

Тази вечер беше открит четвъртият " Международен кино фестивал Бургас ". В конкуренцията вземат участие 7 пълнометражни и 10 късометражни филми. Специален посетител на фестивала е Теодор Ушев, чийто анимационен филм " Сляпата Вайша " беше номиниран за премиите " Оскар " през 2017 година

Бургас

Фестивалната кино сцена беше открита с турския " Арада " на режисьора Му Тунч и ще продължи с филми от България, Унгария, Турция, Италия, Русия, Сърбия и Португалия.

Замисленият като районен черноморски кино фестивал към този момент порасна, сподели шефът Емил Ованесов.
Емил Ованесов, шеф на " Международен кино фестивал Бургас ": Решихме, че има още доста забавни заглавия, които можем да покажем от целия свят. Виктор Божинов, режисьор: Добре е, че в Бургас могат да се видят разнообразни европейски филми, освен местни, да може в действителност Бургас да стане център, в който може да се събират хора от разнообразни страни, да може да се демонстрира кино, да се приказва за кино.
Специалният посетител на фестивала Теодор Ушев ще взе участие с двудневен майсторски клас. Ще се опитаме да посеем семена измежду младежите, с цел да може да тръгне различно, авангардно кино, сподели режисьорът.
Теодор Ушев, аниматор: Извън София нещата са по-искрени, по-малко комерсиални и има вяра, че могат да се покажат нови неща, които са непокварени и да се създадат с наслада и с сила.
Фестивалът продължава до 25 юли на сцените на " Охлюва " и в Културен център " Морско казино ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР