Тази вечер английските грандове и се изправят един срещу друг

...
Тази вечер английските грандове и се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул 2:0 Арсенал, Клоп и Артета едва не се сбиха

Тази вечер британските грандове и се изправят един против различен в дербито от 12-ия кръг на . Двубоят ще се изиграе на " Анфийлд ", като е с начален час 19.30 българско време и ще можете да го наблюдавате
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Фабиньо, Тиаго, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Салах, Жота
Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Уайт, Габриел, Таварес, Партей, Локонга, Смит Роу, Сака, Обамеянг, Лаказет

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В първите минути на срещата двата тима се надлъгваха, като борбата бе главно в средата на терена. В 18-ата минута Букайо Сака засече рисково центриране с глава, само че не съумя да вкара. В 30` пък пристигна първото чисто състояние за гол за Ливърпул. Александър-Арнолд центрира остро в наказателното поле. Топката стигна до Тиаго, който опита удар, само че Арън Рамсдейл избави. Последва добавка на Мане, само че и той не съумя да вкара.
Три минути по-късно пристрастеностите около тъчлинията се нажежиха. След нарушаване против състезател на Арсенал Микел Артета потърси сметка от съдията, а Юрген Клоп ненадейно избухна против сътрудника си и . Този конфликт като че ли даде подтик в играта на Ливърпул, който заигра още по-настъпателно в нападателен проект.
В 35-ата минута Мохамед Салах бе доста покрай гол, само че Рамсдейл още веднъж избави Арсенал. Малко по-късно и Александър-Арнолд опита рисков удар към вратата на " топчиите ", който бе блокиран от стража на гостите. В 39` обаче Ливърпул въпреки всичко поведе в резултата. След отлично центриране на Александър-Арнолд Садио Мане се отскубна зад защитата на Арсенал и се разписа с глава - 1:0!
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Седем минути след подновяването на играта Ливърпул стигна до второ попадение. Алберт Самби Локонга лиши топката наоколо до тъчлинията, само че по-късно позволи съдбовна неточност, подавайки топката към Диого Жота. Португалецът овладя топката в наказателното поле и невъзмутимо отстрани бранител, а по-късно и вратаря Рамсдейл, с цел да вкара на празна врата - 2:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Изненадващо или не, Арсенал е спечелил повече точки от Ливърпул през календарната 2021 година. " Артилеристите " са в серия от три следващи победи, а след последния кръг съумяха да се приближат на единствено две точки от мърсисайдци, които паднаха от Уест Хям и записаха първа загуба от месец април насам.
В общ проект и двата тима играят мощно и реализират позитивни резултати. За днешното дерби обаче не липсват кадрови проблеми и пред Ливърпул, и пред Арсенал. Юрген Клоп няма да може да разчита на Роберто Фирмино, както и на Джо Гомес, Харви Елиът и Къртис Джоунс. Наби Кейта, Анди Робъртсън, Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър пък са под въпрос.
Мениджърът на " топчиите " Микел Артета пък е без Гранит Джака и Сеад Колашинац. Под въпросителна е и звездният нападател на тима Пиер-Емерик Обамеянг, както и Томас Партей и Фоларин Балогън. Арсенал не е побеждавал Ливърпул на " Анфийлд " от 2012 година насам, а за последно лондончани победиха мърсисайдци през предишното лято, само че на " Емиратс ".
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР