Тази вечер английските грандове Челси и Манчестър Юнайтед се изправят

...
Тази вечер английските грандове Челси и Манчестър Юнайтед се изправят
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси 1:1 Юнайтед, "грешникът" Жоржиньо се реваншира с гол!

Тази вечер британските грандове Челси и Манчестър Юнайтед се изправят един против различен в огромното дерби от 13-ия кръг във Висшата лига. Двубоят ще се изиграе на " Стамфорд Бридж " в Лондон, като е с начален час 18.30 българско време. Сблъсъкът
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Челси: Менди, Чалоба, Тиаго Силва, Рюдигер, Джеймс, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Алонсо, Зиеш, Хъдсън-Одой, Вернер
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Телеш, Баи, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Матич, Мактомини, Бруно Фернандеш, Санчо, Рашфорд



ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Още в третата минута Челси заплаши вратата на Юнайтед, откакто Калъм Хъдсън-Одой откри Хаким Зиеш в наказателното поле с тил към вратата, а вторият съумя да се обърне и да нанесе удар, избавен от Давид де Хеа. Малко по-късно Хъдсън-Одой излезе самичък против Де Хеа, само че стражът съумя да го спре.

В идващите минути Челси продължи да натиска, само че Юнайтед съумя да обезврежда заплахите пред вратата на Де Хеа. В 31-вата минута централният защитник Антонио Рюдигер изненада всички с извънредно мощен и прецизен удар от сериозна отдалеченост, който Де Хеа съумя да допре и да отклони в напречния дирек.

Content made on

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Пет минути след подновяването на играта Манчестър Юнайтед шокира Челси, откривайки резултата. Жоржиньо бе останал като финален в защита за " сините " и се опита да спре висока топка. Халфът обаче не съумя да овладее и подари топката на Джейдън Санчо, който незабавно се впусна към вратата на Менди. Маркъс Рашфорд бягаше паралелно на Санчо, само че той реши самичък да приключва и вкара със самочувствие - 0:1!

Content made on

В средата на полувремето Тиаго Силва завоюва дузпа за Челси, откакто бе фаулиран в наказателното поле от Арън Уан-Бисака. Зад бялата точка застана виновникът за гола на Юнайтед Жоржиньо, който прати Де Хеа в другия ъгъл и вкара с лекост - 1:1!
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
20-кратният първенец на Англия гостува на краткотрайния лидер във Висшата лига в огромното дерби от 13-ия кръг на британското състезание. " Червените дяволи " имат неприятния шанс да се изправят против намиращия се в отлична форма Челси във допустимо най-неподходящия миг.
Само преди няколко дни Юнайтед уволни мениджъра си Оле Гунар Солскяер след серия от разочароващи резултати. В последните си седем мача във " алените " взеха единствено една победа и записаха пет провали, измежду които унизителната загуба от безконечния зложелател Ливърпул с 0:5 на " Олд Трафорд ", с цел да пристигна и кулминационната точка с разгрома от Уотфорд с 4:1.

Временно отпред на тима застана помощникът на Солскяер - Майкъл Карик, който изведе " алените " до победа над Виляреал в Шампионска лига, която им обезпечи място на 1/8-финалите на шампионата. Сега обаче Юнайтед ще би трябвало да премери сили с един от най-силните тимове в света и настоящ европейски първенец Челси.
Челси не познава усета на загубата от края на септември, когато поредно загуби от Манчестър Сити и Ювентус. Оттогава възпитаниците на Томас Тухел изиграха 10 мача във всички шампионати, като реализираха девет победи. " Сините " заемат първото място във Висшата лига с 29 пункта - с 12 повече от Юнайтед, който е осми.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР