Тази сутрин село Виноградец се събужда в шок. Хората са

...
Тази сутрин село Виноградец се събужда в шок. Хората са
Коментари Харесай

Близки на застреляния във Виноградец: Няма как пистолетът да е бил в детето

Тази заран село Виноградец се разсънва в потрес. Хората са потресени от нелепия случай и нямат пояснение по какъв начин огнестрелно оръжие се е озовало в ръцете на 6-годишно дете. Ресторантът, в който се случи нещастието, е заключен.
 
В четвъртък вечерта в заведението компания от към 20 души е чествала рождения ден на 6-годишно момченце. По време на веселбата и след изпито голямо количество алкохол, чичото на момченцето – Лазар Влайков, който е и ръководител на общинския съвет в Септември, извадил законното си оръжие. Произвел няколко изстрела във въздуха, след което револверът разгледали останалите мъже от компанията. По последна информация, дадена на полицията, в даден миг револверът попаднал в ръцете на 6-годишното дете. То несъзнателно натиснало спусъка, произвело изстрел и патронът попаднал в сърцето на притежателя на ресторанта – 47-годишният Наско Тонкев. Мъжът умрял на място.
 
6-годишното дете няма да носи отговорност за нелепия случай, защото е малолетно. С него в този момент ще работи психолог. Предстои то да бъде разпитано и от полицията. Все още не са му снети пояснения.
 
Собственикът на оръжието - Лазар Влайков е от ГЕРБ, на два пъти е изключван от партията поради разнообразни прегрешения. Първият път попада в полицейските сводки, тъй като пребил сина на общински консултант. Вторият път – тъй като намушкал с нож собствен съгражданин след пътен случай. Той е арестуван за 24 часа. Предстои да стане ясно дали прокуратурата ще удължи ареста му.
 
Близките на убития мъж във Виноградец настояват, че няма по какъв начин револверът да е бил в детето.
 
„ Бях тъкмо против тях. Лазар Влайков извади револвера си и стреляше от място във въздуха. Даваше си оръжието на всички от масата. Абсолютно всички стреляха с неговото оръжие. Жена му и детето му събираха гилзите откъм гърба. Последно Лазар Влайков стреля с револвера. Когато той уцели татко ми, татко ми падна, аз се хвърлих върху него. Лазар пристигна, премери му пулса и видя, че той към този момент е мъртъв. И стартира да звъни по телефона ”, споделя Деница, пред чиито очи се е разиграла нещастието. Тя е щерка на убития притежател на ресторанта.
 
„ Няма по какъв начин револверът да е бил в детето. Детето си играеше откъм гърба ”, твърди Деница и уточни, че Лазар Влайков е доста добър другар с пазарджишкия прокурор Иван Кацаров.
 
По думите й Лазар и бащата на детето, за което се допуска, че е произвело съдбовния изстрел, излизали няколко пъти отвън заведението, с цел да приказват. А брачната половинка на Лазар даже отишла до дома им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР