Тази сутрин пред БНТ той изтъкна, че големият проблем на

...
Тази сутрин пред БНТ той изтъкна, че големият проблем на
Коментари Харесай

Ще скочи ли цената на билета за градския транспорт в София?

Тази заран пред Българска национална телевизия той посочи, че огромният проблем на превоза в София е повишаването на горивата с сред 230% до 330%.

Георгиев описа, че е получил писмо от началника на кабинета на министъра на финансите, в което се споделя, че е време да бъде увеличена цената на билетите и картите в София: „ Това, почтено казано, не чакахме до такава степен да се стигне и няма по какъв начин да приемем, и те го знаят доста добре. При тази инфлация, увеличени разноски за фамилиите за ел. сила и горива няма по какъв начин да им прехвърлим с нарастването на транспортните билети и карти вредата за София от 143 млн. лева, които не доближават - това е незаслужено “.

„ Проблемът е, че тарифна политика ще има, само че градски превоз може и да няма. Тук това, което вършим ние е, че продължаваме да усилваме парите на софиянци, които са в бюджета, да отиват по-голяма част от тях в превоза. Проблемът е, че държавното управление ни дава препоръки, които знае, че ние не можем и не трябва да осъществим “, твърди Георги Георгиев.

Председателят на СОС сподели писмо от началника на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова, в което се споделя, че ще Столична община бъде финансирана от държавното управление против промени и оптимизация.

„ Оптимизация на разноските значи тяхното понижаване. Ние съответните оптимизации ги вършим всеки месец. Над 70% са разписанията, които са изменени в София на база на новата умна система, която имаме и GPS устройствата в рейсовете “, разясни Георгиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР