Тази сутрин миньори и енергетици блокираха Прохода на Републиката. Те

...
Тази сутрин миньори и енергетици блокираха Прохода на Републиката. Те
Коментари Харесай

Гражданско неподчинение! Миньори блокираха Прохода на Републиката, скоро и цялата държава

Тази заран миньори и енергетици блокираха Прохода на Републиката. Те не са съгласни с Териториалния проект за обективен преход на Стара Загора.
На изхода за град Гурково енергетиците минаха към гражданско непокорство и блокираха Прохода на Републиката. Образуваха се километрични опашки. Протестиращите споделят, че ще останат тук, в случай че би трябвало в продължение на дни.
Хората желаят удължение на периода, в който да бъде разискван Териториалния проект за обективен преход на Стара Загора.
„ Териториалните проекти се подходиха на мрачно. Нямаше публично разискване нито с нас, енергетиците и миньорите, нито с регионални кметове или с представители на страната и гражданските придвижвания. Ако тези проекти бъдат признати през днешния ден от Министерски съвет, това значи че енергийната и въглищната индустрия в България ще бъдат унищожени. Намаляването, от време на време, през избран интервал от време в годините на мощностите от енергийните комплекси, както в Стара Загора, по този начин и в Бобов дол и в Перник ще докара до извънредно ограничаване на производството на електричество “, сподели един от водачите на протестиращите пред Българска национална телевизия.
Блокади има и на още няколко места в област Стара Загора – на Автомагистрала „ Тракия “ край Стара Загора и в Гълъбово. Протестите са безсрочни до отлагането на проектите на държавното управление да одобри Териториалните проекти в настоящия им тип.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР