Тази страна трябва да избере нов главен прокурор и да

...
Тази страна трябва да избере нов главен прокурор и да
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев от ДБ: Страната трябва да избере нов главен прокурор

Тази страна би трябвало да избере нов основен прокурор и да създадем такива законодателни промени , с цел да не е допустимо да изберем идващия Цацаров или Гешев . Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от Демократична България /ДБ/ Ивайло Мирчев . Коментарът му беше във връзка апела на ръководещото болшинство за оставка на основния прокурор Иван Гешев .

От Демократична България приветстват и поръчката на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ - Сотир Цацаров , да напусне самичък поста си. Според Мирчев и на двамата би трябвало да бъде търсена отговорност за техните дейности през годините. " Който и да бъде основен прокурор, той не би трябвало да дерибейства по сходен метод ", сподели още депутатът. Той увери, че ръководещите работят за това да изпълнят обещанията си в предизборната акция за промени в прокуратурата. Той уточни, че се търси разговор и с партиите, отвън ръководството.

В началото на парламентарното съвещание ръководителят на " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров изчете декларация от името на ръководещата коалиция, с която бе насочен апел за оставка на основния прокурор. По-късно в позиция от управлението на прокуратурата показаха, че одобряват декларацията като " извънредно недопустимо и жестоко посягане над върховенството на правото и независимостта на правосъдната власт ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР