Тази страховита история се случила по време на полет на

...
Тази страховита история се случила по време на полет на
Коментари Харесай

По време на полет пилот излетял през стъклото, а стюардите го държали за глезените

Тази страховита история се случила по време на полет на „ Бритиш Еъруейз “ през 1990 година 13 минути след политане на височина 5273 метра двете предни стъкла на BAC 1-11 се откачили (както по-късно се открило поради фалшив ремонт – употребявани са неверни болтове за фиксиране на стъклото).

Командир Тим Ланкастър изхвърчал от стола си поради мощния въздушен поток и той се заклещил в счупеното стъкло. Половината от тялото му било извън, а краката му останали в кабината.

Стюардът Найджъл Огдън съумял да хване краката на водача и почнала да го държи крепко, с цел да не излети изцяло от кабината.

„ Спомням си, че имаше мощен тон като детонация, огледах се и Тим към този момент беше на половина паднал през прозореца. Прескочих щурвала и го хванах за краката “, спомня си по-късно Найджъл Огдън.

Температурата на въздуха отвън самолета на височина 5 км е почти -45°C. Шансовете на Тим Ланкастър за оцеляване намалявали с всяка секунда.

„ Видях по какъв начин въздушните течения безусловно разкъсваха Тим. Главата и ръцете му се удряха в корпуса на самолета като парцалена кукла. Всичко беше опръскано с кръвта му “, разкрива Найджъл.

Към него се включила вторият Джон Хюърд и дружно държали тялото на Ланкастър в пилотската кабина.

Междувременно вторият водач Алистър Ачистън почнал маневра за спешно намаляване и извел самолета на височина, където пасажерите и екипажът можели да дишат. Няколко минути по-късно самолетът кацнал на летище Саутхемптън.

Целият случай траял 22 минути. Никой от пасажерите не потърпевш. Веднага след кацането Тим Ланкастър бил изпратен в болничното заведение, където бил диагностициран с тежко измръзване, фрактури на двете ръце и пръсти и голям брой натъртвания.

След 5 месеца Тим Ланкастър още веднъж полетял в небето и летял до самото си пенсиониране, което за водачите идва на 55 години.

Когато ти върви, ти върви…

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР