Тази седмица ви разказваме още една история за доброто, което

...
Тази седмица ви разказваме още една история за доброто, което
Коментари Харесай

Доброто, което носи промяна: Животът на семейство Йорданови след „Бригада Нов дом”

Тази седмица ви описваме още една история за положителното, което носи смяна. Тя е за семейство Йорданови и техните два живота до идването на „ Бригада Нов дом” – остарелия, който си спомнят с болежка, и новия, поради който вярата им възкръсва.

Диагнозите прекатурват животи. Именно това е преломният миг в живота на Даник и Юлия Йорданови. Заболяването е аутизъм. Чуват го, когато по-малкият им наследник Марио е единствено на две.

Снимка: btvnovinite.bg

Когато схващат за положението на детето си, даже не знаят какво тъкмо значи думата, сложила началото на техния пъкъл.

Снимка: btvnovinite.bg

В грижите за към този момент 13-годишното дете оказва помощ и огромният наследник на фамилията – Майк. Освен болестта на Марио, друга от огромните спънки на фамилията е домът – общинско жилище, в което няма положителни условия за живот. Майк няма даже легло.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Аз като родител се усещах доста зле, само че нямаше по какъв начин да направя нищо по въпроса. Нямахме мивка. Чешмата течеше, нямаше тръби в банята, никакви условия за живот. Нямахме ледник нямахме, нямаме къде да спим. Майк спеше на пружина, ад”, споделя Даник.

Снимка: btvnovinite.bg

На митинг на майките на деца с увреждания през април предходната година обаче Юлия открива магията, която трансформира живота им – екипа на „ Бригада Нов дом”.

Днес те не престават да живеят в същия апартамент, само че към този момент го усещат като собствен дом, в който обичат да се връщат. Промяната е съществена и сбъдва една от фантазиите на фамилията – да имат ледник.

„ Много се веселя, че имаме ледник. Вече има къде да запазвам храната. Не я държим с тенджери и торби на терасата”, сподели Юлия.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен за фамилния уют новата конюнктура оказва помощ и на двете деца. Здравословното положение на Марио се усъвършенства значително – от 5 рецесии дневно, в този момент получава единствено 1 седмично.

„ Преди се хранеше в леглото, само че в този момент се храни дружно с нас. И аз съм доста щастлива от този факт”, декларира Юлия.

Стаята е в цветове, които го успокояват. Вместо кашони, има дрешник. Родителите към този момент имат своя стая, а в кухнята кипи интензивен труд, тъй като Юлия подготвя обичаната храна на фамилията си.

Снимка: btvnovinite.bg

Майк към този момент кани приятелите си у дома, тъй като се гордее с дома си, а обичаната част от жилището е новата вана.

Връщат си и най-ценното – вярата.

„ Съдбата не мога да я трансформира, само че се надявам някой ден някъде някой академик да направи нещо. Това ми е мечта”, споделя Даник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР