Тази седмица в предаването Събуди се пред Мон Дьо застава

...
Тази седмица в предаването Събуди се пред Мон Дьо застава
Коментари Харесай

Най-светлите периоди в живота ми са след детството: Здрава Каменова за капана на депресията

Тази седмица в предаването " Събуди се " пред Мон Дьо застава една актриса, която на Цветница чества своя имен ден – Здрава Каменова. Успехът при нея не идва елементарно, а след първото си раждане даже мисли да емигрира, до момента в който не се намират хора в театъра, които дават късмет на драматурга в нея. И по този начин малко по малко куклената актриса превръща името си в марка.

Каменова дава првото си изявление не като комик, а като дамата, чийто живот не е просто летен морски бриз.
 5 истории от живота на радостната чародейка Здрава Каменова  5 истории от живота на радостната чародейка Здрава Каменова  5 истории от живота на радостната чародейка Здрава Каменова  5 истории от живота на радостната чародейка Здрава Каменова


Здрава пише авторски и драматургични текстове, играе на сцената, в киното и дублира в малкия екран. Тя е мултифункционален актьор, който не познава граници. За да полети свободно в света на изкуството обаче, тя първо би трябвало да се оправи с най-голямата рецесия в живота си - тежка меланхолия в тийнейджърските си години, която раздрусва спокойствието в семейството ѝ. 

Взела съм си от детството и неприятното, и хубавото. Най-светлите интервали в живота ми са след детството ”, споделя Здрава Каменова.
                             

Тя споделя, че животът и минава в центъра на София, на площад „ Македония ”, място съгласно нея извадено като от разказ на Маркес.

„ Аз прекравах доста време у дома. Живеехме в голям апартамент. Непрекъснато в нашия хол имаше хора, които споделяха различни истории на баба ми ", спомня си актрисата.

Споделя, че депресията при нея са отключва постопенно. Любознателната ѝ и будна природа я кара да стартира да си задава съществени въпроси доста рано и да вижда света като едно не толкоз положително място.

" Четях доста книги, такива, за които дребната ми душа не беше подготвена ”, прибавя Каменова.

Тя споделя, че е изпитвала огромна тревога и фамилията ѝ почнало да се тормози за нея. „ Минах през кабинета на психиатър, който незабавно предложи да бъда настанена в поделение, но не останах там. Тогава се появи една фигура в моя живот, другар на моя татко – психолог с новаторски разбирания. Това, което направи той за мен е, че прекатурна целия ми свят. Той откри моята страст към писането. Караше ме да пресъздавам страховете си, да се майтапя с тях. Това ми даде страховит инструмент ”, споделя актрисата.

„ Аз съм човек, който се оправи без нито едно хапче. А животът е все по-хубав и по-хубав ”, може гордо да заяви Здрава Каменова през днешния ден.

Казва, че гневът ѝ е обвързван с експанзията и арогатността на хората. „ За мен е наложително да обърна с хастара неприятното и да намеря по какъв начин да му се присмея ”, споделя също актрисата. 

Цялото интервю със Здрава Каменова гледайте във видеото.
 5 истории от живота на радостната чародейка Здрава Каменова  5 истории от живота на радостната чародейка Здрава Каменова  5 истории от живота на радостната чародейка Здрава Каменова  5 истории от живота на радостната чародейка Здрава Каменова
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР