Тази седмица цените на петрола в САЩ за пръв паднаха

...
Тази седмица цените на петрола в САЩ за пръв паднаха
Коментари Харесай

Глобалната психологическа война за петрола

Тази седмица цените на петрола в Съединени американски щати за пръв паднаха под нула. Това е сензация, само че на първо място проявяване на късата игра сред трейдърите и петролните страни. Настъпилият потрес е единствено първоначално си, написа в коментар немското сп. " Шпигел ".

В понеделник вечерта цената на американския недопечен нефт WTI се срина до минус 40 $ за барел.

Отрицателният връх е разследване преди всичко от умозрителен балон: във вторник изтичаше периода на контрактите на майските фючърси. Това е миг, когато " петролът на хартия " се трансформира в същински. След края на този период, трейдърите са длъжни фактически да вземат петрола, който са резервирали на хартия. Но на фона на световно притихналите коли, самолети и фабрики, търсенето на нефт е надалеч по-ниско от елементарното. Поради тази причина в понеделник през нощта трейдърите се опитваха в последната минута да се избавят от своите петролни договори. А това в последна сметка срина цената до неуместно ниско ниво.

Всичко това обаче свидетелства за систематичен потрес в действителния петролен свят, който най-общо може да се раздели на две етапи. Сега тече първата фаза, която може да се назова " мексикански двубой " : обстановка в уестърна, когато няколко каубои са насочили револверите си един към различен. Ако един натисне спусъка, най-после умират всички.

В ход е световна психическа война : фирмите добиват повече нефт, в сравнение с е оправдано, с вярата, че съперниците им първи ще лимитират производството. Те се надяват да усилят пазарния си дял. Или в последна сметка да завоюват от производството на нефт повече, в сравнение с съперниците им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР