Тази седмица три момчета от Френската гимназия в Пловдив спасиха

...
Тази седмица три момчета от Френската гимназия в Пловдив спасиха
Коментари Харесай

За пудели с пачки може, за ранени питбули не може

Тази седмица три момчета от Френската гимназия в Пловдив избавиха куче, подлагано на систематичен тормоз и жестокости от страна на стопанина им. Учениците станали очевидци по какъв начин стопанинът с ритници вкарал питбула в жилището си, а минути по-рано забелязали, че животното е брутално пребито и нарязано, със счупено краче. 
Прочетете още
Младежите реагирали по този начин както би реагирал всеки жител на естествена европейска страна - обадили са се на телефон 112. За страдание обаче пловдивските служители на реда се оказали прекомерно заети, с цел да се занимават с " някакво куче " и се наложило учениците да продължат да звънят настойчиво и да упорстват институциите да си свършат работата, до момента в който най- най-после след час и половина дошъл екип на полицията. 

Благодарение на настоятелността на Иван, Румен и Симеон, Джеси е избавена и в този момент се лекува в клиника. Но каква щеше да е ориста на кучето, в случай че тримата не бяха толкоз упорити? Другият паракокс е, че всички съседи от блока на насилника Стоил Георгиев били наясно, че той постоянно издевателства върху кучето си, не се страхували да оповестят на полицията, тъй като се страхували от неговото възмездие. Което на процедура демонстрира първо, че жителите не имат вяра, че полицията ще ги отбрани от някакъв квартален хулиган, който прекарва огромна част от времето си под въздействието на опиати и второ, че очевидците се опасяват, че полицията не е институцията, която ще опази персоналните им данни. 

Вероятно можем да приказваме за дискримания измежду породите, тъй като във връзка с пудела на контрабандиста Стефан Димитров бяха проявени забележителни интерес и експедитивност. Но може да е било и просто поради пачките!

Преди 8 години бе основана и зоополиция, само че за жалост, виждаме по какъв начин случаите на принуждение против животни - побои, недохранване, боеве със залагания се усилват. Разкриват се едвам към 10 % от случаите, а въпросите с отровени животни остават неразкрити. 

„ За величието на една нация и моралния й напредък може да се съди по отношението й към животните “, казва Махатма Ганди. Ако е прав, а той най-вероятно е прав, България е доста надалеч от величието, а за напредък въобще не можем да приказваме.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР