Тази седмица технологичният гигант Baidu обяви, че е получил разрешително

...
Тази седмица технологичният гигант Baidu обяви, че е получил разрешително
Коментари Харесай

Автономните таксита на Baidu превземат нови градове в Китай

Тази седмица софтуерният колос Baidu разгласи, че е получил позволение за стартирането на изцяло самостоятелни таксита без човешки асистенти на борда в два от мегаполисите на Китай. Компанията, която ръководи най-голямата търсачка в страната, е получила регулаторно утвърждение за своята самостоятелна услуга за транспорти Apollo Go. Тя ще работи по публичните пътища на Чунцин и Ухан в светлата част на деня. Двата града има население надлежно от към 30 и 11 милиона души.

Това е първото позволение, което компанията получава за изцяло самостоятелна услуга, откакто към този момент има няколко регулаторни утвърждения за роботаксита, в които обаче би трябвало да участва отговорник по сигурността. Затова и този ход съставлява забележителна стъпка напред във връзка с самостоятелните транспортни средства както за компанията, по този начин и за политиката на Китай в тази посока.

„ Най-накрая стигнахме досега, за който промишлеността копнееше “, споделя Вей Донг, вицепрезидент и основен действен шеф по сигурността на Intelligent Driving Group на Baidu, представен от CNN. „ Ние имаме вяра, че тези разрешителни са крайъгълен камък по пътя все още, когато промишлеността най-сетне ще може да вкара изцяло самостоятелни услуги за шофиране в огромен мащаб. “

Разрешителните ще разрешат на Baidu да дава изцяло безпилотни таксиметрови услуги в избрани зони в Ухан от 9 сутринта до 5 следобяд и в Чунцин от 9:30 сутринта до 16:30 часа локално време. Първоначално обаче услугата ще бъде лимитирана до едвам пет роботаксита на град.

Китай се трансформира в полигон за проби, Съединени американски щати изостава

Baidu се трансформира в пионер в даването на самостоятелни таксиметрови услуги в Китай още през април, когато компанията получи позволение от управляващите в Пекин. То разрешава на софтуерния колос да употребява самоуправляващи се коли, само че го задължава в колата да има чиновник по сигурността.

Засега услугата в Пекин също е подложена на някои ограничавания - избрана зона от 23 квадратни благи, само че това не трансформира обстоятелството, че Китай се трансформира във значим полигон за тестване на самостоятелни транспортни средства.

В същото време, в Съединените щати сходни услуги остават надалеч от реализация и даже колоси като Uber и Lyft изоставиха плановете си.

През юни, подкрепената от General Motors Cruise получи позволение за Сан Франциско, а Waymo One, услугата за самостоятелно пътешестване на Alphabet, сега предлага изцяло самостоятелни пътувания в региона на Финикс, само че все пак Китай към този момент остава едни гърди напред.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР