Тази седмица швейцарската компания за управление на активи Pando Asset

...
Тази седмица швейцарската компания за управление на активи Pando Asset
Коментари Харесай

Появи се нов участник в надпреварата за Биткойн ETF

Тази седмица швейцарската компания за ръководство на активи Pando Asset AG се включи в конкуренцията, като подаде заявление до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) за основаване на борсово търгуван фонд за Биткойн (ETF) в Съединени американски щати.

Pando се причислява към надпреварата като 13-ия кандидат, заставайки паралелно с тежки противници като BlackRock и ARK Invest. Във вторник компанията подаде нужния формуляр S-1, в който в детайли се разказва препоръчаният Pando Asset Spot Bitcoin Trust. В случай че получи утвърждение, този концерн ще се търгува на борсата Cboe BZX под тикер “ “.

Coinbase Global Inc. е назначена за настойник, а с административните отговорности ще се занимава Bank of New York Mellon. Доверителният фонд има намерение да употребява референтния курс CF Bitcoin на CME Group за своите данни за ценообразуване.

Въпреки че понастоящем Pando предлага разнообразни борсово търгувани артикули (ETP) за криптовалути в Европа, това ще означи първия ѝ артикул, обвързван с Биткойн , ориентиран особено към американските вложители.

Едновременно с това регулаторният орган продължава разискванията с други претенденти. Данните сочат, че в понеделник SEC е провела срещи с BlackRock и Invesco, с цел да разиска съответните им подадени документи.

По време на тези полемики BlackRock е показала модифициран модел на назад изкупуване, с цел да отговори на опасенията по отношение на въздействието върху балансите и присъединяване на задгранични крипто компании с американски брокери-дилъри. Ревизираният метод би включвал офшорни субекти, които правят транзакции с Биткойн и дават парични средства на брокерските дилъри.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР