Тази седмица ще внеса предложение да задължим правителството да се

...
Тази седмица ще внеса предложение да задължим правителството да се
Коментари Харесай

Делян Добрев: Внасям предложение в НС да отпадне дерогацията за България за руския петрол

Тази седмица ще внеса предложение да задължим държавното управление да се откажем от дерогацията за внос на съветски нефт.

Това сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ по БТВ депутатът от. Изключението за България от Шестия пакет наказания на Европейски Съюз за Русия беше извоювано от кабинета „ Петков “. По думите на Добрев от него печелят единствено „ Лукойл “ и „ Литаско “ – по 10 млн. лева дневно, а в това време продават скъпи горива на потребителите. 

Относно прекратяването на концесията на „ Лукойл “ за пристанище „ Росенец “ политикът подсети, че поради глобите това е трябвало да стане още предишното лято. От думите му излиза наяве, че още през януари от Движение за права и свободи са внесли предложение това да се случи най-сетне.

На въпроса за какво първото държавно управление на е сключило концесионния контракт с „ Лукойл “ през 2011 година той отговри, че компанията е употребила пристанището от 2000 година, само че без да заплаща нищо. След това е внасяла по 4 млн. лева на година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР