Тази седмица се сбогувахме с , която остава в историята

...
Тази седмица се сбогувахме с , която остава в историята
Коментари Харесай

Проф. Константинова в последното си интервю: Когато стане непоносимо, тогава всичко се оправя


Тази седмица се сбогувахме с, която остава в историята както с творбите си, по този начин и с публичната си и политическа активност като народен представител и министър на културата. Едно от последните ѝ изявленията беше точно в предаването „ 120 минути “.

„ Когато стане отвратително тежко, тогава всичко се оправя. Така идват революциите “, споделя тя в последното си изявление. Обяснява, че до момента в който гледа телевизия, брои какъв брой партии се появяват на политическата сцена.

Проф. Константинова споделя също по този начин, че Движение за права и свободи в никакъв случай няма да се разцепи. Разказва и за Ахмет Доган, на който е била учител в университета. „ Той беше чалдисан, както споделяше моята баба – това значи, че е мощно откачен на тематика „ Аз “. Имаше цел, само че също по този начин знаеше, че е и талантлив “, споделя тя.

Разказва и за партията, която е основала. е ръководител на Радикалдемократическата партия (декември 1989-20 юни 1993), народен представител в VII-ото Велико национално заседание (1990-1991) и в 36-ото Народно заседание (4-8 ноември 1991) и министър на културата (8 ноември 1991-30 декември 1992). В интервала 1993-1997 година е културно аташе на България в Полша.

В последното си изявление тя се чуди също по този начин, по какъв начин може човек да подлага на критика властта, в случай че не е дал своя глас по време на избори.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР