Тази седмица Конституционният съд реши, че Кирил Петков никога не

...
Тази седмица Конституционният съд реши, че Кирил Петков никога не
Коментари Харесай

Подкаст: Кирил Петков: министър в небитието / Инфлацията идва

Тази седмица Конституционният съд реши, че Кирил Петков в никакъв случай не е бил министър, а издадените еднолично от него актове могат сполучливо да бъдат атакувани в съда. Това развълнува огромна част от българското общество, което на процедура се раздели на два ясни лагера: някои дефинираха това като офанзива против някогашния длъжностен министър, подтикнати от така и така ниското доверие в институциите, а други оповестиха, че въпросът е както юридически, по този начин и политически и честен, и се сплотиха против Петков.

Ситуацията е доста заплетена - както правно, по този начин и политически видяно. Затова в този епизод на " Гласът на Капитал " приказваме с редактора Мирела Веселинова, която изяснява:

Какво тъкмо реши Конституционният съд; Има ли съображение да се приказва за търсене на отговорност в този случай; Защо главен проблем се оказва общественият образ на КС; Какво следва за актовете, които Кирил Петков е издавал в качеството си на министър.

Във втората част на подкаста беседваме с редакторите Вера Денизова и Николай Стоянов за инфлацията, която в последните месеци пораства и в страната, и в Съединени американски щати, и еврозоната. През септември националната статистика регистрира най-високата инфлация за последните девет години - 4.8%, а упованията са индикаторът да продължи да стои на тези равнища през идващите зимни месеци, като към този момент има и единични прогнози за 7-8% към края на годината. Чуйте:

Очаквано ли беше нарастването на потребителските цени и вследствие на какво се получи? Доколко високите цени на енергийните източници и на суровините поради нарушените вериги на доставки въздействат на прогнозите за инфлацията? Как да спасим спестяванията си? Очаква ли ни скъпа зима и скъпи години?
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Тази седмица Конституционният съд реши, че Кирил Петков в никакъв случай не е бил министър, а издадените еднолично от него актове могат сполучливо да бъдат атакувани в съда. Това развълнува огромна част от българското общество, което на процедура се раздели на два ясни лагера: някои дефинираха това като офанзива против някогашния длъжностен министър, подтикнати от така и така ниското доверие в институциите, а други оповестиха, че въпросът е както юридически, по този начин и политически и честен, и се сплотиха против Петков.Ситуацията е доста заплетена - както правно, по този начин и политически видяно. Затова в този епизод на " Гласът на Капитал " приказваме с редактора Мирела Веселинова, която изяснява:
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР