Тази седмица България влезе в световните новини, след като Газпром

...
Тази седмица България влезе в световните новини, след като Газпром
Коментари Харесай

Подкаст: Освобождението на България от руския газ / Кои са най-големите банки

Тази седмица България влезе в международните вести, откакто " Газпром " реши да наруши контракта и да спре доставките, евентуално в опит да потвърди " властта си ". От тук прозряха две неща - стана напълно ясно, че страната ни не може да употребява нищо от построения Турски поток, с който някогашният министър председател Бойко Борисов се гордееше и твърдеше, че България е станала енергийно самостоятелна. Другото е, че, съдейки от позицията на " Продължаваме промяната ", на пръв взор плашещата вест Още повече, България опроверга страховете, че в основни моменти работи като троянски кон на Русия в Европейски Съюз.

Доколко страната ни е готова, какви са разновидностите оттук нататък, най-малко в близкото бъдеще, по какъв начин ще се отрази откъсването от съветското въздействие на всички нас говороим в този епизод на подкаста " Гласът на Капитал " с ръководещия редактор Ивайло Станчев.

Ще чуете още:

Защо прекъсването на съветските доставки в действителност не се оказа толкоз ужасно? Какво демонстрираха реакциите на българските политици? Обоснованото съмнение, че в действителност независимостта от Москва може да е издирван резултат на държавното управление Какъв е проектът оттук нататък - какви ще бъдат другите възможности и ще ни излязат ли по-скъпо?
Реклама
Във втората част на епизода (от 33:16 мин.) представяме на най-големите банки в България за 2021 година С финансовия редактор в " Капитал " Николай Стоянов обсъждаме тяхното положение след пандемията, провокациите на фона на войната в Украйна и приказваме за водачите в бранша.

И още:

Какво приказват финансовите резултати на банките в България за 2021 година? Защо съществува разделяне на две скорости - челните позиции заемат банки, част от непознати групи, а тези с локални притежатели са в другата половина. За какви събития се готви секторът тази година?
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.
Реклама
Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР