Тази събота, 21 април, на градския стадион в Плевен се

...
Тази събота, 21 април, на градския стадион в Плевен се
Коментари Харесай

“Данониада” 2018 стартира в Плевен на 21 април

Тази събота, 21 април, на градския стадион в Плевен се играят първите мачове от „ Данониада” – единственият по рода си футболен шампионат за деца до 12 годишна възраст.

В първата зона от районната фаза ще срещнат тимове от Плевен и цяла Северозападна България. Първите два класирани тима ще продължат присъединяване си във финалите на шампионата в София. Мачовете стартират от 9.30 часа и са отворени за аудитория.

Регионалната фаза на двадесет и първото издание на “Данониада” продължава до края на месец май, а домакини на срещите ще бъдат градовете:
Плевен – на 21.04.2018 Пловдив – на 28.04.2018 Варна – на 12.05.2018 София – на 20.05.2018
Заявки за присъединяване в „ Данониада” се одобряват до един ден преди мачовете в съответната зона. На интернет адреса на шампионата www.danoniada.bg тимовете от цялата страна могат да се запишат в една от четирите зони. Право да се включат имат всички тимове, формирани от деца до 12 годишна възраст, включително смесени тимове или тимове напълно формирани от девойки.

За втора поредна година по време на “Данониада” ще се провеждат просветителни игри за децата на тематика “Събирай разделно”. Програмата е част от взаимна самодейност на “Данон - Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да обясни на дребните футболисти изгодите от разделното събиране на боклуци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за запазване на природата.

Националният шампионат „ Данониада” е разграничен на две етапи: зонална, с присъединяване на всички записани тимове и край в София сред първите два тима от всяка от четирите зони. Традиционно спечелилият излъчен във финалната фаза ще се състезава за Международна купа „ Данон”.Във връзка с честванията на 100 години от основаването на “Данон”, финалистите от целия свят през 2018 година ще се състезават за Международната купа “Данон” през 2019 година На грандиозно събитие в Испания, едновременно ще бъдат проведени два паралелни шампионата - с отборите-победители от 2018 година и от 2019 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР