Тази рецепта за чийзкейк Ню Йорк e класическа и с

...
Тази рецепта за чийзкейк Ню Йорк e класическа и с
Коментари Харесай

Класически Ню Йорк чийзкейк

Тази рецепта за чийзкейк Ню Йорк e класическа и с доста уравновесен усет. Основата е с безглутенови бисквити, само че в случай че нямате проблем с глутена, можете да употребявате чаени или такива, които ви харесват.

Необходими артикули:

за основата:


200 г смлени с блендер безглутенови бисквити

125 мл разтопено масло

за крема:

3 опаковки крема сирене или 450 г

200 г заквасена сметана

200 г бяла кристална захар

4 огромни яйца на стайна температура

2 ч.л. дестилат от ванилия

за целувчената глазура:

90 г белтъци на стайна температура (от 3 междинни яйца)

180 г бяла кристална захар

щипка сол

Начин на подготвяне:

Натрошете бисквитите благодарение на блендер или ги сложете в здрав плик и ползвайте точилка като ги притискате, с цел да станат на части. Разтопете маслото, сложете всичко в купа и разбъркайте бисквитите с маслото. Подгответе формата за печене, сложете пекарска хартия и изсипете сместа. Оформете ръб по ръба като употребявате ръцете си или благодарение на чаша притискате сместа. Приберете в ледник.

В купа разбъркайте крема сиренето със захарта, прибавете по-късно едно по едно яйцата и след всяко разбивайте на ниска скорост. Добавете заквасената сметана, ванилията. Изсипете върху бисквитената основа и печете на 130 С за към час и половина. Не отваряйте фурната, с цел да не се спука чийзкейка по средата. След като го изключите, открехнете фурната напълно леко без да вадите чийзкейка от фурната. Оставете да се охлади вътре за към час, след което извадете на стайна температура.

За целувчената глазура:

Много е значимо купата и бъркалките, в която разбивате целувчената глазура да бъде без никаква лой. Затова благодарение на кухненска хартия и малко оцет забършете купата и бъркалките. Ако е попаднал част от жълтъка на яйцето, също няма да се разбият белтъците на сняг и се пробвайте да го извадите доста деликатно. Ако не съумеете, просто ползвайте други яйца, а тези оставете за нещо друго.

В купата на миксера сложете белтъците, които са на стайна температура. Започнете да разбърквате на ниски обороти, с цел да могат да се образуват балончета. Добавете щипката сол. След като се образуват балончета и сместа стартира да се сгъстява, добавяйте лъжица по лъжица от бялата захар. Бъркайте непрестанно до момента в който се разтвори цялата захар. Сместа става гладка и лъскава.

Вземете пош и направете с помощта му целувки върху чийзкейка. Ако ви остане от сместа, изпечете целувки.

С помощта на кухненска газова горелка обгорете крайчетата на глазурата. Съхранявайте в ледник до 3 дни.

Вижте по какъв начин тъкмо се подготвя в долното видео:

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР