Тази пролетна билка е най-доброто средство за пречистване на кръвта

...
Тази пролетна билка е най-доброто средство за пречистване на кръвта
Коментари Харесай

Тази билка е най-мощното средство за пречистване на кръвта

Тази пролетна билка е най-хубавото средство за филтриране на кръвта от всички отрови и шлаки в нея. Става въпрос за копривата, която е на особена респект в националната медицина. Нейните потребни свойства се дефинират от съществуването на биологично дейни съставни елементи: витамини, хистамин, гликозиди, флавоноиди, танини и други Те форсират метаболизма и спомагат за прочистването на кръвта. Установено е, че копривата подтиква хемопоезата и частично предизвиква процесите на съсирване, изключително в случай че се приема под формата на мощна алкохолна смес.

Как тази билка въздейства на кръвта?

Широко публикувано е мнението, че копривата сгъстява кръвта. И в тази връзка не се предлага при податливост към формиране на кръвни съсиреци, разширени вени, атеросклероза и други болести. Това мнение се дължи на обстоятелството, че копривата съдържа витамин К (по-точно формата на К1 филохинон), който в действителност способства за съсирването на кръвта при положение на увреждане (рана, драскотина).

Изследванията потвърждават, че само мощен алкохолен дестилат от коприва (тинктура с 60% алкохол) оказва доста въздействие върху този развой.

Що се отнася до водните екстракти (супа, чай, отвара), както и до пресните листа и стъбла, те не оказват значително въздействие върху образуването на кръвни съсиреци.

Показания за приложимост на билката

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Листата и стъблата на копривата се употребяват за профилактика и лекуване на разнообразни болести на дихателната, сърдечно-съдовата и други телесни системи. Билката се предлага при кървене, хемороиди, проблеми с черния дроб и жлъчния мехур, туберкулоза, подагра, ревматизъм, магарешка кашлица, анемия, алергии.

Копривата пречиства кръвта и укрепва организма, написа iwoman.bg. Поради това може да се употребява и от здрави хора за попречване на вирусни инфекции, повишение на устойчивостта на стрес и попречване на метаболитни нарушавания.

Начини за банкет на коприва

Отвара

За да приготвите запарка от коприва, вземете 1 чаша свежа билка. Залейте я с 500 мл вода на стайна температура. Поставете на водна баня, оставете да заври и оставете на слаб огън за 15-20 минути. След това я оставете за 2-3 часа. Приемайте по половин чаша 3 пъти дневно преди хранене.

Сок

Прясно изцеден сок от коприва се употребява за филтриране на кръвта и лекуване на анемия. Листата се измиват и счукват с хаванче до приемането на сок. Приемайте по 1 чаена лъжичка от него, 3 пъти дневно, преди хранене.

Чай

Залейте 10 гр (1 супена лъжица) изсушена коприва с чаша вряла вода. Оставете чая за три часа (до цялостно охлаждане), след което филтрирайте. Изпийте 1/2 от чая сутринта, а останалото количество вечерта.

Продължителност на приема на билката

Продължителността на курса е не повече от 1 месец, в редки случаи до 3 месеца, като се вършат 1-седмични паузи през 3-4 седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР