Тази нощ украинските агенции съобщават за няколко руски ракетни удара

...
Тази нощ украинските агенции съобщават за няколко руски ракетни удара
Коментари Харесай

Славянск се превърна във фронтови град

Тази нощ украинските организации оповестяват за няколко съветски ракетни удара в разнообразни региони на страната.

Това включва известия за гърмежи в Харков, град Бяла Църква край Киев, Шостка в Сумска област, както и серия от детонации в Днепър.

Ръководителят на регионалната администрация на Днепропетровска област Валентин Резниченко написа в своя канал в Telegram, че съветските военни са изстреляли седем ракети по района, само че шест от тях са били свалени от украинската Противовъздушна отбрана - " над Днепър и Синелниковски регион ".

В Днепър парчета от свалена ракета е провокирала пожар. Друга ракета, съгласно Резниченко, е попаднала в квартал на Покров (между Кривий Рих и Днепър) и е разрушила няколко къщи. По предварителни данни няма жертви.
 Путин разгласи, че продължава
Путин разгласи, че продължава " интервенцията си " по проект

Не излиза наяве какъв е този проект

Славянск се трансформира във фронтови град , а съветската войска го обстрелва с артилерия съвсем непрекъснато, оповестява кметът на Славянск Вадим Лях.

Руските войски са на към 7-10 км. в посока Лиман и Райгородка (на североизток) и на 30 километра в посока Изюм и Долина .

Той прикани локалните поданици да се изтеглят , защото обстрелът на града продължава всеки ден. Според него " артилерията към този момент удря града - врагът има тази опция ".

В неделя Славянск беше обстрелван от съветски ракетни установки. Според локалните управляващи са починали шестима души.

Сраженията започнаха да се доближават към Славянск, откакто съветската войска , последния огромен град в прилежащата Луганска област.
 Зеленски: Ще си върнем окупираната Луганска област
Зеленски: Ще си върнем окупираната Луганска област

Украинската войска не се отхвърля да атакува
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР