Тази нощ някои хора ще са по-щастливи, тъй като местим

...
Тази нощ някои хора ще са по-щастливи, тъй като местим
Коментари Харесай

Някои хора ще бъдат по-щастливи тази вечер

Тази нощ някои хора ще са по-щастливи, защото местим стрелките на часовника един час обратно. Това значи, че ще множеството хора ще поспят повече един час. Зимното часово време ще се вкара тъкмо в 4:00 часа, което значи, че ще стане 3:00 сутринта.

Лятното часово време е въведено, с цел да се понижат разноските за ток и осветяване, като се употребява повече дневна светлина.

Преместване на лятно със зимна време става в последната събота на октомври, а назад от зимно на лятно - в последната събота на месец март.

През септември 2018 година Европейската комисия излезе с предложение местенето на стрелките да се случи за последно през 2019 година, като другите страни да изберат до март дали желаят да останат на астрономическо време (зимно) или на лятно часово време (Daylight savings time).

През декември 2018 година се разбра, че предлагането не среща своевременната поддръжката на страните членки на Европейски Съюз. Желание има, само че прибързаното решение може да докара до безпорядък в превоза и връзките и доста разнообразни часови зони в Европейски Съюз.

Астрономическото часово време е това, което използваме от октомври до март, т.е. зимното.  Лятното часово време се употребява, с цел да се получи по-добро съвпадане сред светлата част на деня и дейните часове на работещите и учещите. Това би следвало да понижи разноските за осветяване.  Първоначално е въведено при започване на 20 век в Германия. В България се ползва от 1979 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР