Тази нощ на места в югоизточната половина на страната все

...
Тази нощ на места в югоизточната половина на страната все
Коментари Харесай

Най-сетне! Дъждът спира утре, показва се слънце ето къде

Тази нощ тук-там в югоизточната половина на страната към момента ще има валежи, само че до сутринта съвсем на всички места ще спрат. Северозападният вятър ще отслабне. Минималните температури ще са от минус 7-8 градуса, тук-там из високите полета на Западна България, до 3-4 градуса в крайните югоизточни региони.

В неделя облачността над Западна и Централна България ще се раздра и намалее до най-вече слънчево, в източните региони ще се задържи забележителна. Сутринта тук-там в котловините и по поречията ще има мъгли. Вятърът ще се ориентира от юг и ще е най-вече слаб. Максималните температури ще са сред 4 и 9 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за месеца.

В началото на идната седмица, с поток от югозапад, стоплянето ще продължи. В източната половина от страната ще се усили южният вятър и през идващите дни температурите там ще са високи: над 10 градуса, достигащи във вторник - сряда тук-там до 15 градуса. По-ниски ще остават стойностите в Западна България, изключително в северозападните региони, където има снежна завивка. Облачността последователно ще се усили, в понеделник ще бъде най-вече висока и междинна, без превалявания.

От вторник още веднъж ще има валежи, най-вече слаби и най-вече от дъжд, в планините - от сняг. В северозападните региони, а в нощните часове и по високите полета на Западна България е допустимо дъждът да се примесва и краткотрайно да минава в сняг. По-малка е вероятността за превалявания във вторник - в източните региони, в сряда и четвъртък - в Северна България; в петък ще превалява основно в Източна България, с наклонност към прекъсване.

В събота ще е без превалявания, още веднъж в Източна България с покачване на дневните температури.

Източник: Дарик.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР