СподелиЗа тези, които не искат да почиват у нас –

...
СподелиЗа тези, които не искат да почиват у нас –
Коментари Харесай

Българи продават имотите си и заживяват в Гърция. Строят цели квартали за нашенци в Кавала

Сподели
За тези, които не желаят да почиват у нас – Гърция постоянно е добра опция. Оказва се, че от ден на ден българи освен желаят да летуват в нашата съседка, само че и да си купят парцел там, макар че повишаването с към 40%.

Преди три години семейство Трендафилови продават всичко, каквото имат във Варна и вземат решение да осъществен дългогодишната си фантазия – да живеят на морето в Гърция.

„ Оставихме другари и родственици и заминахме. Черно море към момента е в сърцата ни ”, споделя Тихомир Трендафилов пред Нова тв.

Били на отмора едвам 5 пъти в южната ни съседка преди да подхващат тази сериозна крачка. Казват, че е обич от пръв взор и всичките си проблеми оставяли на „ Кулата ”.

„ Хубаво е да не гледаш календара. Да нямаш напрежение ”, счита Нина Трендафилова.

След пандемията цените на парцелите в Северна Гърция скачат с към 40%. Така къща на три равнища като тази на Нина и Тихомир към този момент коства над 100 000 евро. Въпреки това единствено за една година, съгласно община Кавала, броят на българите, които са закупили парцел ново строителство в покрайнината е към 450. Строят се цели нови квартали, в които напълно ще се нанесат българи.

„ Въпреки това Офринио няма да се трансформира в бетонна джунгла. Законите в Гърция не биха го разрешили ”, изясни Мария Василковска, брокер на недвижими парцели.

Именно това спечелило доверието на семейство Трендафилови. Вече трета година Нина и Тихомир споделят мезонета си с туристи в Офринио. Казват, че посрещат посетители и изпращат другари. По този метод балансират фамилния бюджет.

„ Ако човек си следва фантазиите, те в действителност се сбъдват. Това беше моя фантазия ”, споделя още Нина.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР