Тази нощ ГЕРБ, ДПС и НФСБ практически унищожиха преференциалното гласуване.

...
Тази нощ ГЕРБ, ДПС и НФСБ практически унищожиха преференциалното гласуване.
Коментари Харесай

Радан Кънев: Ханъмата на Доган се стреми неистово към еднопартиен режим

Тази нощ ГЕРБ, Движение за права и свободи и НФСБ на практика унищожиха преференциалното гласоподаване. За пренареждане на листа на евроизбори ще са нужни към 130 000 преференции, на парламентарен избор ще трябват 17 хиляди, на локален - към 6 000. Нереално високите прагове са факт по самодейност на Движение за права и свободи и благоволението на ГЕРБ и НФСБ, чиито депутати предизборно трансформираха Изборния кодекс, макар надигналото се неодобрение у гласоподаватели и политици. Какъв е прочитът на случилото се на Радан Кънев? Ето коментара му от тази заран. Препечатваме го от персоналния му профил във Facebook.

Защо им е на ГЕРБ това неспособно и мъчително самоубийство?
ГЕРБ ръководят в отлична икономическа среда и извънреден интернационален комфорт (гледам, че интензивно, въпреки непохватно, вземат и завоя от Орбанисти към Юнкеристи, само че това е обособена смешка). У нас управляват огромния бизнес, медиите и множеството политически партии. На фона на историческите образци и на спешните времена през последното десетилетие, не могат да им се отрекат, макар присъщия боязън и непросветеност, известни управнически триумфи.
При това състояние, в случай че се държат с възпитание, могат да разчитат на обезпечено първо място и съвсем безграничен набор съдружни сътрудници.
Защо тогава тези простотии?
Единственото пояснение е самозабравянето и неистовият блян към еднопартиен режим. А за задачата е нужно, не, наложително е елиминирането на конкуренцията в демократичното пространство дясно и център. Както и разцепването на националистическия избор. И любовта с Доган...
С един патрон - три заека? Да, само че на цената на всякакво възпитание, за сметка на облика на умерена, сполучлива центристка групировка. Сега ГЕРБ наподобява, а управлението му по-точно Е, нервна властническа тайфа корумпета, която се пробва да задържи властта с нелегитимни трикове. Тъпо.
И за край две предизвестия:
- Към нас, в демократичното дясно и център: в случай че не разберем каква война се води против скромните ни и разпокъсани сили, и не реагираме съответно, сигурно ще я загубим. Такива са разпоредбите на войната.
- Към приличните, десни хора в ГЕРБ - в случай че ханъмата на Доган успее в проектите си, еднопартиен режим ще има.
И той ще е на... Българска социалистическа партия. Забравете "Да гласуваме за ГЕРБ, с цел да не пристигна Българска социалистическа партия. " It was nice, but now it's gone. Ако Бойко успее в разбиването на дясното, ще има "Да гласуваме за Българска социалистическа партия, с цел да се махат мутрите ". И тогава ще е ужасно. И ще се оглеждате за тези, които ви избавиха гъ*а през 2013/14, само че тях няма да ги има...
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР