Тази нощ е имало нападение от украински безпилотни самолети. Фасадите

...
Тази нощ е имало нападение от украински безпилотни самолети. Фасадите
Коментари Харесай

Евакуират част от Москва след нощна атака с украински безпилотни самолети

" Тази нощ е имало нахлуване от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи здания с офиси бяха леко развалени. Няма жертви или потърпевши ", написа Собянин в Телеграм.

Преди два дни Собянин заяви за опит за нахлуване с противников дрон, който бил свален от силите на съветското министерство на защитата, прибавя Българска телеграфна агенция.

Същевременно стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона " Москва сити " в московската столица. Целта на евакуацията е инспекция на постройките. Именно в тази зона се намират двете развалени при офанзивата с дронове високи здания, за които заяви Собянин.

Министерството на защитата на Русия разясни, че Украйна се е пробвала да нападна обекти в Москва с безпилотни летателни апарати, като един дрон е бил погубен във въздуха над територията на Одинцовски регион на Московска област.

Други два дрона също са били прехванати и обезвредени със средства за водене на електронна война. Те са изгубили надзор и са се разрушили на територията на зоната " Москва сити ", съобщи ТАСС.

Един охранител е потърпевш при офанзивата по високата административна постройка " Око 2 " в " Москва сити ", оповестиха службите за дейности при изключителни обстановки. Избити са стъклата на етажи от първи до четвърти.

По-рано бе обявено, че е била атакувана и постройката " IQ-квартал " в същата зона, като на равнището на петия и шестия етаж са били изпочупени стъклата.

Заради зародилото изключително състояние бяха краткотрайно прекратени полетите от и до летище " Внуково ". Малко по-късно то възобнови работа, като преди този момент самолетите се пренасочваха за известно време към други летища.

Два безпилотни самолета, взели участие в офанзива против Москва, са свалени в западната част на Подмосковието, съобщи ТАСС, като се базира на представител от съветските служби за сигурност.

" В западната част на Московска област силите за противовъздушна защита отблъснаха нахлуване от два безпилотни самолета ", съобщи източникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Установяват се задачите, които двата дрона е трябвало да нападат.

Същевременно стана ясно, че във въздушната зона на Москва е въведено краткотрайно ограничаване на всевъзможни въздухоплавателни средства, съобщи ТАСС, като се базира на службите за изключителни обстановки.

Украинските сили оповестиха, че са направили сполучлив удар по Чонгарския мост

Украинските сили оповестиха, че са направили сполучлив удар по Чонгарския мост, който свързва Южна Украйна с Кримския полуостров, оповестиха украинските организации Укринформ и Униан.

Новината е обявена във Facebook от отдела за стратегически връзки към Канцеларията на главнокомандващия въоръжените сили на Украйна, показва Укринформ. В обявените се разяснява, че ударът е бил нанесен тази заран, прибавя Българска телеграфна агенция.

Назначеният от съветските управляващи губернатор на окупираните елементи на Херсонска област Владимир Салдо съобщи през днешния ден, че железопътна линия сред Крим и окупираните елементи на региона е била атакувана с ракети с огромен обхват " Сторм шадоу ". Според него съветските сили са прехванали всички 12 ракети.

Украинската заместник-министърка на защитата Ханна Малиар съобщи, че украинската войска е постигнала прогрес в региона на Бахмут, високомерен от съветските сили през май. Напредъкът бил еволюционен, само че сигурен в южно направление към градовете Мелитопол и Бердянск, съобщи ДПА.

Същевременно Укринформ оповестява, че в Мариупол е отекнала детонация през днешния ден. Близо до автобусна спирка в града се издигал пушек, оповестиха представители на локалните управляващи. В момента се обясняват детайлности за гърмежа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР