Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още

...
Тази липса на последователна политика гарантирано ще доведе до още
Коментари Харесай

Разкол! Младежкото БСП скочи на Ниновото БСП, против е хартиената бюлетина

Тази липса на поредна политика обезпечено ще докара до още по-голям срив на публичното доверие и до неизмерими вреди върху образа на Българска социалистическа партия. Нещо, което ние, младежите на МО в БСП-София, не можем да допуснем!. Това се споделя в Позиция на младежката организация на Българска социалистическа партия в София, оповестена във Фейсбук профила на организацията.

Ето и цялата позиция:

 

" Поредицата от предварителни парламентарни избори, загубата на публично доверие в държавните институции, както и задълбочаващата се борба измежду политическия хайлайф вършат бъдещето на страната ни все по-тревожно и нестабилно. В този интервал на нестабилна политическа конюнктура всяко решение би трябвало да бъде добре премислено и подложено на необятен вътрешен разговор и разбор измежду членовете на партията преди да бъде взето. Необходимо е Българска социалистическа партия да бъде мотор на разсъдъка, да подхожда с мъдростта и опита на държавноотговорна политическа партия, каквато постоянно е била. За страдание, последните решения, взети неразбираемо по какъв начин и от кого, са в контраст на фундаменталните правила за гласност, бистрота и политика, учредена на вътрешнопартийния разговор ", акцентират от младежката организация.

 

" Във времето на бързоразвиващите се технологии и нововъведения е неприемливо съвременна лява партия, каквато ние желаеме да бъде Българска социалистическа партия, да препятства развиването на напредък, улесняващ неведнъж изборния развой и хората, които го обезпечават. Машинното гласоподаване ограничи порочната процедура за оповестяване на огромен брой от гласовете на българските жители за недействителни, съумя да попречва значително купения и следения избор. Това е и тезата, с която Българска социалистическа партия излезе преди две години, когато се бореше за въвеждането на машинно гласоподаване и осъществяване на почтени избори. Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ непринудено се отхвърли от извоюваната от нашата партия борба, с което даде опция на политическите ни съперници да ни нападат като част от по този начин нареченото „ статукво “. Нещо, което в никакъв случай не е било присъщо на Българска социалистическа партия като партия ", сочат от младежката организация.

 

" Ние, от младежкото обединяване в БСП-София, заставаме твърдо срещу метода, по който противоречивите решения против машинното гласоподаване и предлагането на Вежди Рашидов за ръководител на 48-то Народно заседание, тъкмо от водача на Българска социалистическа партия, бяха взети. Даваме си сметка, че от време на време събитията изискват бързи и държавнически решения, само че разбираме и също по този начин, че връзката и метода на показване в политиката могат да бъдат определящи. Затова считаме, че въпроси от такова естество би трябвало да бъдат изяснявани вътре в партията и по-късно представяни и защитавани в обществото. Не желаем върху партията ни да бъде комплициран етикет, че се борим сами против личните си решения и борби, с които сме се гордели в предишното ", акцентират още младежите от БСП-София.

 

" Ние, младежите в БСП-София, сме срещу нашата сила да бъде употребена само по време на предизборни акции, а нашите познания и хрумвания - рядко употребявани или подценявани. Поради това се разгласяваме твърдо против връщането на хартиената бюлетина под каквато и да е форма, както и измененията в Изборния кодекс. Заставаме твърдо против този метод на взимане на решения от такова значение ", гласи още позицията на младите социалисти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР