Тази Коледа ще е доста по-различна от предишните. Заради разпространението

...
Тази Коледа ще е доста по-различна от предишните. Заради разпространението
Коментари Харесай

Коледа в Кралското семейство и традициите, които ще нарушат заради пандемията

Тази Коледа ще е много по-различна от предходните. Заради разпространяването на ковид доста фамилии няма да могат да се съберат към празничната софра, а при някои размяната на дарове най-вероятно ще става посредством куриери.

Кралица Елизабет и нейните родственици имат голям брой обичаи и специфични мероприятия, които наложително извършват преди и на самия празник. След като обаче тя и брачният партньор ѝ принц Филип посрещнаха своята годишнина от сватбата без посетители, нищо чудно да не вземат участие в тях или да ги анулират, както стана с обичайното послание към нацията, написа tialoto.bg.

Приготвяне на обичайни сладкиши, утринно вървене на черква, публични обяд и вечеря, специфична игра на футбол за чиновниците им, са част от нещата, които представителите на английското кралско семейство съблюдават по Коледа. Дори и да не се срещат с доста хора, те сигурно ще намерят метод, с цел да изпълнят това, което от години вършат за Рождество Христово.

Ето няколко обичаи, за които може и да не знаете, че фамилията на британската кралица уважава по Коледа. Някои може да бъдат изменени поради пандемията или в тях да се включат единствено нейните внуци и правнуци.

1. Коледен обяд в Бъкингамския замък

През седмицата преди Коледа кралицата е хазаин на обичаен за това време на годината обяд. Все още няма публично изказване дали той ще бъде анулиран, само че в случай че се случи, то най-вероятно ще премине през специфични ограничения за сигурност и влизане с негативен тест за ковид, с цел да може екипът на кралицата да е сигурен, че нейното здраве няма да бъде застрашено.

2. Благотворителни коледни празненства

Всяка година представителите на кралското семейство поддържат разнообразни начинания и благотворителни организации като са почетни посетители на техните празненства. В духа на пандемията, те най-вероятно ще вземат присъединяване в техни виртуални „ сбирки “ и ще изпратят финансовата си поддръжка.

През 2018 година принц Уилям и брачната половинка му Кейт Мидълтън проведоха празненство за военни и техните фамилии.

3. Изпращат коледни картички

Подобно на доста фамилии по света, кралските особи изпращат коледни картички. Но те не са предопределени единствено за техни родственици.

По данни на Бъкингамския замък, всяка година Елизабет Втора и принц Филип надписват към 750 коледни картички, като стартират да ги подготвят още от лятото, до момента в който си почиват в лятната резиденция.

4. Кралицата пътува с трен до Сандрингам

Кортежът на Елизабет II идва на гара „ King's Lynn “, където тя хваща специфичен трен, в който се вози в първа класа дружно със брачна половинка си, с цел да стигне до своя дом, намиращ се северно от Лондон, където прекарва Коледа и другите празници.

Е, тази година това пътешестване надали ще се реализира или в случай че се случи, то гарата ще би трябвало да бъде отцепена, като във влака пътуват единствено кралските особи, освен това наложително с защитни маски.

5. Принц Уилям и принц Хари играят футбол

Двамата братя обичат да играят футбол, а както знаем, в някои страни като Англия, футболните мачове по празниците са нещо всекидневно.

Уилям и Хари провеждат мач за своя личен състав в Сандрингам, като най-често всеки играе в противоположния тим. По време на тези мачове може да забележим херцогът на Кеймбридж да носи чорапи на „ Астън Вила “, до момента в който брат му – на „ Арсенал “.

Все още въпросната среща, която е същинска наслада за техните чиновници е под въпрос поради разпространяването на ковид. Ако се състои, най-вероятно той ще е без аудитория.

6. Семейството украсява голям брой елхи за Коледа

Всяка година преди Коледа, в Мраморната зала в Бъкингамския замък идват три големи елхи. Традицията да се украсява точно този брой на въпросното място идва още от Кралица Виктория.

Но с изключение на въпросните елхи, които заемат централно място в дома на Елизабет Втора, из дома ѝ има още голям брой по-малки, които тя и фамилията ѝ украсяват на драго сърце.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР