Тази кампания беше изключително трудна, защото не малка част от

...
Тази кампания беше изключително трудна, защото не малка част от
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки покани новите български евродепутати на разговор

Тази акция беше извънредно сложна, тъй като не дребна част от политическите обединения, било подбуждани от персоналния си нарцисизъм и изтощение да създадат нещо потребно за обществото или нацията, се пробваха да концентрират целия огън върху нас ". Това съобщи водачът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов на конференция в централата на партията след края на изборния ден.

Той предвижда, че в идващия парламент Вътрешна македонска революционна организация ще изпрати най-малко един или двама евродепутати и сподели, че 70% от гласоподавателите, които са ги подкрепили, са дали своят вот с преференции. " Листата може да е пренаредена от нашите гласоподаватели ", разяснява Каракачанов.

Той благорари на българите, които не са се поддали на провокация и клюки.

" Тези 8% българи, които решиха, че в бъдещия Европейски парламент би трябвало да има европейски представители от страна на България, които не да се чудят към кое европейско семейство да се причислят, а да са почтени българи, които отстояват българския интерес ", добави Каракачанов.

Той съобщи, че евродепутатите би трябвало да работят за национална еднаквост и против нелеганата имиграция, двойните стандарти по отношение на дребните страни в Европейски Съюз, двуличието към страните от някогашния източно европейски блок.

Лидерът в листата на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки също благодари на българите, които не са разпилели гласовете си в мерене на рейтинги, а са ги дали своят вот на националистите.

" Оценяваме това като обвързване и като възлагане на задача, която считаме да осъществим. Браним българските ползи, би трябвало да пазиме и правата на българите в Македония, в Косово, Албания и Украйна ", съобщи Джамбазки.

Той прикани всички новоизбрани български евродепутати да се съберат незабавно откакто бъдат оповестени публично резултатите и да си разпределят дилемите.

" Ние би трябвало да задаваме значимите тематики в всекидневието, а те са доста. Каня всички български предстатели да създадем същински български диалог. Не можем да си позволим повече хора да не схващат защо са изпратени, да продават клишета и да пътуват до Брюксел като туристи, които изпускат самолета за най-важното гласоподаване ", разяснява Джамбазки.

Кои са новите български евродепутати и какви са резултатите от изборите - тук
Какви са първите реакции в обществените мрежи - тук.
Как гласоподава Европа - тук

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (503)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР