Тази история ни връща назад в годините през 2011-та, когато

...
Тази история ни връща назад в годините през 2011-та, когато
Коментари Харесай

Мъж е оцелял без сърце и пулс в продължение на повече от месец

Тази история ни връща обратно в годините през 2011-та, когато учени от Тексаския институт по сърдечни заболявания изобретили устройство, което изпомпва кръвта в тялото посредством въртящи се ротори.

Първоначално доктор Били Кон и доктор Бъз Фрейзър тествали изобретението си върху осеммесечно теле на име Абигейл. Те отстранили сърцето на добичето, заменяйки го с две центробежни помпички, които задвижили кръвта в тялото на Абигейл.

Д-р Кон прецизира, че даже неналичието на сърдечен пулс и темп, и правата линия на електро-кардиограмата не попречили на Абигейл да се радва на живота и да ближе ръцете на хората в близост.

Случаят с Крейг Луис

След седмици на тествания с телета двамата учени се почувствали задоволително уверени, с цел да тестват апарата си и върху човек. 55-годишният Крейг Луис страдал от рядко и смъртоносно автоимунно заболяване, наречено амилоидоза. При него организмът създава свръх огромни количества протеини, които задръстват органите и те стопират да роботят. Именно сърцето на Луис било повредено и по мнението на докторите му оставали броени часове живот.

Двамата лекари скачили два вентрикуларни помощни импланта, които изпомпват кръвта благодарение на ротор в непрестанен поток.

„ Заслушах се и това бе просто необикновено, само че той нямаше пулс “, споделя брачната половинка на Крейг Линда.

Според двамата учени, устройството с непрестанен поток ще издържи по-дълго от останалите изкуствени сърца, като в същото време ще аргументи по-малко проблеми. И това се дължи на обстоятелството, че всяка от двете помпи има единствено по един въртящ се ротор. С това изобретение те трябвало да убедят света, че е вероятен живот и без сърдечен пулс.

„ На базата на проучването на животни, инсекти, риби, влечуги и несъмнено всички бозайници, ние следим пулсираща циркулация. Това насочи напъните в основаването на изкуствено сърце в тази посока “, споделя доктор Кон. И добавя, че единствената причина кръвта да се изпомпва ритмично, вместо непрестанно е сърдечната тъкан.

„ Пулсирането на потока е от значително значение за сърцето, тъй като то може да получи храна единствено сред сърдечните удари “, споделя Кон. „ Ако го изключите от системата, то няма да се отрази на останалите органи. ”

След като се събудил от интервенцията Крейг Луис, изглеждал възобновен и даже можел да седи на стол и да приказва. Но уви единствено за малко. Заболяването му почнало да нападна черния дроб и бъбреците. Така той умрял малко повече от месец след процедурата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР