Тази инициатива абсолютно си заслужава, защото това е ключов актив

...
Тази инициатива абсолютно си заслужава, защото това е ключов актив
Коментари Харесай

Кирил Петков: Прекратяването на концесията за „Росенец“ е добра, но много закъсняла стъпка

Тази самодейност безусловно си заслужава, тъй като това е основен актив на страната, стратегически обект, вратата към европейското пространство. Това една доста добра стъпка, която е доста закъсняла. Радвам се, че през днешния ден имаше болшинството концесията да бъде прекъсната, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков във връзка прекратяването на концесията на пристанище „ Росенец “, което се употребява от „ Лукойл “.

„ Европейският правилник дава право на такова преустановяване, тъй че сме напълно с европейското законодателство. Риск за вреди съвсем не съществуват “, добави той.

Съпредседателят на Политическа партия разяснява и връзките с ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.

„ В болшинството непрестанно има спор и конкуренция, само че в случай че крайният резултат на това напрежение са положителни резултати, цялото това нещо си заслужава. Ако резултатите не са положителни, значи не си е заслужавало. Отговорността на всички ни е да потвърдим, че можем да реализираме резултати. Днес беше добър ден за това “, съобщи Петков.

По мотив днешните кавги в Народното събрание означи: „ Ядосването няма значение, тъй като никой не ни е вкарал в този парламент да сме спокойни – значение има крайният резултат “.

Кирил Петков отхвърли Политическа партия – Демократична България да е в коалиция с ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи: „ Тези спорове нямаше да ги има, в случай че сме дружно. Не сме дружно, имаме някои общи цели. Заради тях би трябвало да намерим метод Народното събрание да одобри съответните закони “.

По мотив механизма за гарантиране на реформаторската стратегия на кабинета, който се чака да бъде подписан от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС идната седмица, Петков сподели: „ Опитваме се да структурираме механизъм, в който да координираме дейностите си, с цел да реализираме тези резултати. Ще подпишем този документ с вярата, че с конкуренцията ще реализираме контролиращи функционалности в двете направления и крайният резултат ще е по-добър. Няма съглашателство и разпределяне на позиции, а конкурентен принцип. Разликата с квотния принцип е, че търсим хората, които действително ще свършат работата за гласоподавателите, за всички ни “.

В отговор на въпрос ще бъдели сполучлива правосъдната промяна, съпредседателят на Политическа партия съобщи: „ Разчитаме най-сетне, след 30 година, да създадем смяна в Конституцията, която да покаже, че реформираме механизма, по който през тези 30 година се избираше Висшият правосъден съвет, а новият Висш съдебен съвет да бъде на база на новите правила, а не на старите правила, които ще доведат до същия резултат. Има риск, само че съм сигурен, че си заслужава, в случай че желаеме смяната да се случи. Единственото нещо, което ни стимулира, е възприятието за дълг към това, което сме дали обещание “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР