Тази години студентският празник премина под сянката на пандемията. Заради

...
Тази години студентският празник премина под сянката на пандемията. Заради
Коментари Харесай

Студентите масово избраха да празнуват в общежитията

Тази години студентският празник мина под сянката на пандемията. Заради противоепидемични ограничения, обичайните всеобщи събирания са неразрешени. Ресторантите и нощните заведения, които по традиция одобряват празнуващите, са затворени. Позволени са събиранията до 15 души.

Затова всеобщо къщите за посетители и студентските общежития останаха вероятните варианти за тържество.

За Анета, Илиян и Ангел организацията стартира още по обед. Разказват, че са решили да се съберат, тъй като учат онлайн и към този момент рядко се виждат. Категорични са, че ще внимават и ще се съберат единствено 7-8 души, оповестява БТВ.

От Националното посланичество на студентските препоръки са призовали празнуващите да съблюдават ограниченията.

„ Ние направихме зов към студентските препоръки да се уведомят домовите препоръки на съответното висше учебно заведение, с цел да може да има някакво наблюдаване “, изяснява Даниел Парушев от НПССБ.



Според зам.-ректорът на УНСС проф. доктор Цветана Стоянова студенти са задоволително съзнателни, с цел да се съобразят със заповедта на министъра и да честват, спазвайки всички ограничавания.

Oбщинcкитe влacти и пoлициятa пo мecтa щe cлeдят дaли ce cпaзвaт прoтивoeпидeмичнитe мeрки и нямa дa дoпуcкaт cъбирaнeтo нa пoвeчe oт 15 души нa eднo мяcтo.Президентът и министър председателят честитиха студентския празник с изявления в обществените мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР