Служебният премиер Димитър Главчев предупреди, че обявяването на официалните резултати

...
Служебният премиер Димитър Главчев предупреди, че обявяването на официалните резултати
Коментари Харесай

Главчев предупреди: Резултатите от изборите ще се забавят

Служебният министър председател Димитър Главчев предизвести, че оповестяването на формалните резултати от изборите на 9 юни ще се забави поради огромния брой протоколи.

" На 9 юни, когато ще се организира вотът за Народно заседание и Европейски парламент, от изборните протоколи ще бъдат обработени три пъти повече цифри, в сравнение с предходните избори, а броят на районните изборни комисии (РИК) остава същият, което ще докара до закъснение на формалните резултати ", сподели той.

Димитър Главчев изясни, че предизвестява обществото по-рано, с цел да няма спекулации, че нещо се прави на мрачно. " Нека да не се нагнетява напрежението, че се бавят резултатите поради някакви други практики ", изясни той.

Служебният министър председател разяснява, че каквото зависи от държавното управление, то ще бъде направено, само че числеността на районните изборни комисии към този момент е избрана.

" Ние осигуряваме логистика и сме до деня на изборите, оттова нататък поема Централната изборна комисия (ЦИК), а ние следим да няма пазаруване и пласиране на гласове ", подсети Главчев.

Той въпреки всичко изрази вяра, че ЦИК ще разгласи формалните резултатите в законивия период от 48 часа след приключването на изборния ден. " Засега се движим всички дружно в график и си мисля, че както работим всички в синхрон, резултатът ще бъде добър ", добави министър председателят.
ТЕМА преди 4 часа 7025 преди 5 часа 711 преди 8 часа 2142
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР