Тази година Военноморските сили на България празнуват 140 години от

...
Тази година Военноморските сили на България празнуват 140 години от
Коментари Харесай

Военноморските ни сили празнуват 140 години

Тази година Военноморските сили на България честват 140 години от основаването си. По тази причина в утринния блок на Българска национална телевизия посетител бе командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев.

,,ВМС постоянно са играли ролята на бранител на националните ползи. Освен че извършват своята отбранителна функционалност, те също по този начин са оказвали въздействие върху икономическия разцвет на страната'', изясни контраадмирал Петев.

,,Състоянието на Военноморски сили е като на цялата българска войска сега. Въпреки всичко момчетата извършват своя дълг и задължения към България. Като страна постоянно участваме в интервенции, в интернационалните учения, от време на време даже командваме и морски интервенции. Все отново би трябвало да отчетем и крайната нужда от възобновяване на техниката ни. За момента имаме кораби, само че те би трябвало да се обновят. За задачата следва да бъдат отворени офертите за закупуване на 2 многофункционални кораба, като три компании са предложили услугите си в тази тенденция и те са от Германия, Италия и България. Финансовата рамка за тяхното закупуване е в размер на 984 милиона лева'', разяснява още командирът на Военноморските сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР