Тази година в САЩ е имало най-много масови стрелби, показва

...
Тази година в САЩ е имало най-много масови стрелби, показва
Коментари Харесай

2019 - годината с най-много масови стрелби в САЩ

Тази година в Съединени американски щати е имало най-вече всеобщи стрелби, демонстрира изследване на няколко огромни медии и Североизточния университет, заяви Българска национална телевизия. Къде се е стреляло най-вече, какво още демонстрира анализът и докара ли това до смяна в разпоредбите за владение на оръжие?

41 случая и 211 жертви - това е тъжната равносметка на 2019 година. В проучването се прецизира, че за всеобща пукотевица се одобряват случаите с минимум четирима починали, без да се брои причинителят. Най-смъртоносните тази година са били във Вирджиния Бийч през май - с 12 починали, и през август в Ел Пасо, с 22 жертви.

При 33 от случаите са употребявани огнестрелни оръжия. Калифорния е щатът с най-вече стрелби - 8. Статистиката за сходни произшествия се води от 2006 година, само че откривателите са стигнали по-далеч. Данните сочат, че сходни тежки и всеобщи произшествия не са регистрирани и до 1970 година. На второ място, след 2019, се подрежда 2006 година. Тогава е имало 38 всеобщи стрелби.

Въпреки, че като брой произшествия отиващата си година е рекордьор, тя не е най-смъртоносна. Най-много хора са намерили гибелта си при набези с оръжие през 2017 година. Тогава, по време на концерт в Лас Вегас, бяха убити 59 души.

В проучването се прецизира, че доста от всеобщите стрелби не попадат в медийния поток, тъй като са свързани със фамилни разпри, нарковойни или вражди сред разнообразни банди. Въпреки обещанията за смяна в законите за носене и владеене на оръжие в Съединени американски щати - един от огромните проблеми в страната, такива не са съгласувани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР