Тази година в Русия традиционният марш на Безсмъртния полк няма

...
Тази година в Русия традиционният марш на Безсмъртния полк няма
Коментари Харесай

Маршът на „Безсмъртния полк“ няма да се състои

Тази година в Русия обичайният марш на " Безсмъртния полк " няма да се състои. Това разгласи депутатът от Държавната дума Елена Цунаева, съпредседател на централния щаб на неправителствената организация " Безсмъртният полк на Русия ".

Има желание в районите да се проведат алтернативни мероприятия, отдадени на паметта за Великата отечествена война.

Обяснението на Елена Цунаева е, че редица райони към този момент са се отказали заради съществуващите закани. По-конкретно това се случи за Крим, както бе оповестено, само че Цунаева показва, че не може да има цялостен отвод, защото маршът на Безсмъртния полк е една " неделима история ".

Цунаева съобщи, че всички са призовани да публикуват фотоси на своите родственици ветерани в обществените мрежи, на свои облекла или на коли, както и на уеб страницата на придвижването. " Акцентът е върху това, че портретите са с нас, към нас през целия ден. Сигурна съм, че това ще бъде един прелестен празник ", прибавя тя.

Припомняме, че така наречен неделима история на шествието, в което потомци излизат на шествия по улиците на градовете с портрети на свои погинали във Втората международна война родственици, датира от 2012 година, като през годините Русия " изнася " тази проява в редица европейски страни, най-вече от някогашния соцлагер. Миналата година, след две години осъществяване в онлайн формат, на множеството места в Русия имаше манифестации и шествия, като в това в Москва се включи за малко и персонално президента Владимир Путин.

Освен Крим и Севастопол, приграничните области Курска и Белгородска също оповестиха, че анулират празничните събития и парадите за Деня на успеха, 9 май.

По-рано Олга Занко, началник на централния щаб на Всеруското публично придвижване " Доброволци на успеха " и народен представител в Държавната дума, съобщи пред ТАСС, че руснаците ще могат да вземат участие в плана " Стена на паметта ", в границите на който всеки ще може да донесе и сложи на специфични платформи портрети на свои родственици, ветерани от Великата отечествена война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР