Тази година Коледа в Австрия може да се окаже по-мрачна,

...
Тази година Коледа в Австрия може да се окаже по-мрачна,
Коментари Харесай

Австрийците намаляват коледните светлини, за да пестят ток

Тази година Коледа в Австрия може да се окаже по-мрачна, защото хората понижават празничното осветяване заради възходящите опасения от спиране на електрозахранването и покачващите се разноски за сила.

Според изследване на консултантската и одиторска компания EY, извършено измежду 1500 души в Австрия, всеки трети е понижил броя на коледните светлини.

Малко над 60 % от интервюираните считат, че Австрия продължава да бъде изложена на висок риск от спиране на електроподаването тази Коледа.

Въпреки че терзанията от спирания на електрозахранването са главен фактор, най-голямата мотивация остава намаляването на разноските за електрическа енергия, посочено от 76,6% от интервюираните.

Други 11% декларират, че се стремят да спестят и да понижат риска от спиране на електрозахранването, а 26,1% - че понижават декоративните лампички, с цел да дадат своя принос за опазването на околната среда.

Според изследването 22,9% от австрийските семейства не са готови за спирания на електроподаването, а 15,1% не възнамеряват да подхващат никакви защитни ограничения.

Най-неподготвени са жителите на столицата Виена, където 33% към момента не са подхванали никакви ограничения.

За разлика от тях 86% от жителите на Залцбург са подхванали някакви защитни ограничения, сочи изследването.

От всички интервюирани 60,4% са се снабдили със свещи и фенерчета, а 50,3% са се запасили с дълготрайни хранителни артикули.

В случай на прекъсване на тока 78,7 % от австрийците допускат, че електроснабдяването ще бъде възобновено най-късно след 24 часа, сочи изследването.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР