Тази година инициативата Дни на способностите ще се проведе в

...
Тази година инициативата Дни на способностите ще се проведе в
Коментари Харесай

Кампания иска отмяна на запрещението, Пазарджик подкрепя

Тази година самодейността Дни на качествата ще се организира в 17 града у нас в интервала от 28 май до 1 юни, като в нея се включва и Пазарджик, оповестяват основателите. Родители, близки, експерти и организациите, работещи в поддръжка на хора с интелектуални усложнения се причисляват към настояването за анулация на запрещението в България.

Дни на качествата 2021 са част от акцията " Родени подготвени " - в нея деца и младежи с интелектуални усложнения демонстрират фантазиите си в израз на желанието им да бъдат одобрявани като хора, които имат потребност от поддръжка, а не от ограничавания, и канят всеки да се причисли към битката за анулация на запрещението у нас посредством онлайн петиция.

Защо Дни на качествата?

Вярваме, че всеки човек има разнообразни умения, които образуват неговата еднаквост. Това ни прави разнообразни, само че по едно и също време с това сме и идентични - всички сме хора с гении, фантазии и право на заслужен живот. Всички се нуждаем от поддръжка - повече или по-малко - с цел да развиваме капацитета си. От поддръжка се нуждаят и хората с интелектуални и психологични усложнения. А не от забрани и ограничавания, пишат уредниците.

Събитията ще се случват в градовете: Пазарджик, Банско, Бобов дол, Варна, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Плевен, Пловдив, Пордим, Разлог, Русе, Силистра, София, Тетевен.

ПАЗАРДЖИК

28 май - от 10.00ч- 14.30ч. в парк-остров „ Свобода “. Събитието е проведено от съдружие „ Егида “ и включва: трудови, спортни и арт занимания, посредством които ще се покажат опциите и достиженията на младежи с увреждания. Денят ще завърши с флашмоб от национални танци.

Лице за контакт - Златка Грудева, 0896744772
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР