Тази година Индия записа забележителни събития в историята си и

...
Тази година Индия записа забележителни събития в историята си и
Коментари Харесай

От кацане на Луната до форум на Г-20: Как индийците завладяват света

Тази година Индия записа забележителни събития в историята си и продължава да превзема света като една от най-бързо разрастващите се огромни стопански системи.

Сега е " точното място и точното време " за индийците, споделя Нита Амбани, ръководител на фондация Reliance.

" Преди 30 години Индия беше място, където по улиците се разхождаха слонове, само че в този момент интернационалното доверието в нея непрестанно пораства ", добавя тя пред CNBC. Амбани оглавява филантропската организация, благосъстоятелност на най-богатата индийска компания Reliance Industries.

Южноазиатската страна влезе в новините през юни, когато министър-председателят Нарендра Моди се срещна с президента Джо Байдън по време на първото си държавно посещаване в Съединени американски щати през юни.

На срещата бяха подписани редица покупко-продажби, като огромно внимание беше отделено на подобряването на партньорствата в региона на защитата и технологиите сред двете страни.  

Сред участниците в държавната вечеря в Белия дом бяха Амбани и брачният партньор ѝ Мукеш Амбани – най-богатият човек в Азия.

" Вълнението беше осезаемо ", признава тя. " Индийците превземат света. Можете да видите това, можете да го усетите. Вълнувам се и до момента, като си помисля за това ".

През август Индия стана четвъртата страна в света, която кацна на Луната и първата, която кацна на южния лунен полюс.

Най-многолюдната страна в света беше хазаин и на срещата на върха на водачите на Г-20 през септември, на която Моди и Байдън дадоха обещание да подобрят партньорството сред двете страни на втората си двустранна среща за по-малко от шест месеца.

След като изпревари Китай и стана най-многолюдната нация в света, Индия може да прескочи своя комшия и да стане втората по величина стопанска система в света до 2075 година, считат от Goldman Sachs.

" Аз съм извънредно оптимистично настроена за Индия. Вярвам, че през идващите 25 години те ще създадат доста повече от това, което ние направихме в последните 75 години ", добавя Амбани.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР